Umrzeć Za Fettucciniego Alfredo
Umrzeć za Fettucciniego Alfredo może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 922 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.41 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka masła, makaron fettuccine, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Fettuccini Alfredo I, Fettuccini Alfredo, oraz Milanese Fettuccini Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić i wymieszać z jedną łyżką masła, przykryć i odstawić.
W średnim sosie na małym ogniu, podgrzać śmietanę i 3 łyżki masła, stale mieszając. Gdy śmietana zaczyna się gotować wymieszać w małych ilościach ser Romano, ciągle mieszając, aż cały ser zostanie dodany i sos zmniejszy się. Powinna być gruba i łatwo zakrywać tył łyżki.
Wymieszać z gałką muszkatołową i czarnym pieprzem. Wymieszać z ciepłym fettuccini i podawać.