Ulubiony spód pizzy

Ulubiony spód do pizzy może być właśnie tym bezmlecznym, wegetariańskim laktoovo i wegańskim przepisem, którego szukałeś. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda o wartości 290 kalorii , 7 g białka i 6 g tłuszczu . Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to bardzo budżetowy przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Dobrze sprawdza się jako spód. Jeśli masz pod ręką cukier, mąkę, olej roślinny i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania na talerz ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również pizza ze świeżą kukurydzą, pieczonymi pomidorami i marynowanym czosnkiem na spodzie z mąki kukurydzianej , domowa pizza na cienkim spodzie + pesto + ziemniaki i pizza na cienkim spodzie ze szpinakiem i parmezanem .
Instrukcje
Rozpuść drożdże w 1/4 szklanki ciepłej wody; odstaw. Do dużej miski dodaj pozostałą wodę, sól, cukier, olej, mąkę kukurydzianą i 2 szklanki mąki; dobrze wymieszaj.
Dodaj pozostałą mąkę w ilości wystarczającej do uzyskania miękkiego ciasta. Wyłóż je na posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5-6 minut.
Umieść ciasto w natłuszczonej misce, obracając je raz, aby natłuścić wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut. Uderz ciasto pięścią i podziel na pół.
Rozwałkuj ciasto na dwa koła o średnicy 16 cali i ułóż je na natłuszczonych blachach do pizzy. Na wierzchu ułóż wybrane składniki pizzy.
Piecz w temperaturze 400°C, aż ciasto będzie lekko złocistobrązowe, około 15–20 minut.