Ulubiony prosty Pieczony kurczak Thomasa Kellera

Ulubiony prosty Pieczony kurczak Thomasa Kellera może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $9.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 86g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 1315 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 45 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, musztardy dijon, kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gotuj książkę: Thomas Keller ' S One-Pot Roast Chicken, Piersi kurczaka Thomasa Kellera z estragonem, oraz Maślanka Thomasa Kellera smażony kurczak.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. opłucz kurczaka, a następnie osusz go bardzo dobrze ręcznikami papierowymi, wewnątrz i na zewnątrz. Im mniej paruje, tym bardziej suche ciepło, tym lepiej.Sól i pieprz jamy, a następnie kratownicy ptaka. Trussing nie jest trudny, a jeśli często pieczesz kurczaka, jest to dobra technika, aby czuć się komfortowo. Podczas wiązania ptaka skrzydła i nogi pozostają blisko ciała; końce podudzia pokrywają wierzch piersi i zapobiegają wysuszeniu. Trussing pomaga kurczakowi gotować równomiernie, a także sprawia, że jest piękniejszym pieczonym ptakiem.Teraz posolić kurczaka-Lubię obsypać solą ptaka tak, aby miał ładną jednolitą powłokę, która zaowocuje chrupiącą, słoną, aromatyczną skórką (około 1 łyżki stołowej). Kiedy jest gotowane, nadal powinny być w stanie zrobić się sól pieczone na chrupiącej skórze. Doprawić do smaku pieprzem.
Kurczaka umieścić na patelni do smażenia lub pieczenia, a gdy piekarnik osiągnie temperaturę, włożyć do piekarnika. Zostawiam to w spokoju - nie podlewam, nie dodaję masła; możesz, jeśli chcesz, ale czuję, że to tworzy parę, której nie chcę. Piecz, aż będzie gotowe, 50 do 60 minut.
Wyjmij go z piekarnika i dodaj tymianek, jeśli używasz, na patelnię. Kurczaka zalać sokami i tymiankiem i pozostawić na 15 minut na desce do krojenia.
Zdejmij sznurek. Oddziel środkowy staw skrzydłowy i zjedz to natychmiast.
Zdjąć nogi i uda. Lubię zdjąć kręgosłup i zjeść jeden z ostryg, dwa soczyste kęsy mięsa osadzone tutaj, a drugi dać osobie, z którą gotuję. Ale biorę kurze tyłki dla siebie. Nigdy nie mogłem zrozumieć, dlaczego moi Bracia zawsze walczyli o tę trójkątną końcówkę - aż pewnego dnia sam dostałem chrupiący, soczysty tłuszcz. To są nagrody dla Kucharza.
Odetnij pierś w środku i podaj ją na kości, z jednym złączem Skrzydłowym nadal przymocowanym do każdego. Preparat nie ma być superelegancki. Posmaruj mięso świeżym masłem.
Podawać z musztardą z boku i, jeśli chcesz, prostą zieloną sałatką. Zaczniesz używać noża i widelca, ale skończysz palcami, bo to jest takie dobre.