Ulubiony budyń Chlebowo-masłowy z sosem Bourbon
Ulubiony budyń Chlebowo-masłowy z sosem Bourbon to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 99 centów za porcję. 156 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sok z cytryny, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj New Orleans Bourbon budyń chlebowy z sosem Bourbon, Bourbon dyniowy budyń chlebowy z sosem Bourbon, oraz Budyń chlebowy z polewą maślaną Bourbon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 1 1/2-quart zapiekanka lub spritz z nonstick gotowania sprayu i odstawić.
Po jednej stronie każdego kromki chleba posmarować masłem, każdy kromka pokroić na cztery równe kawałki, połowę z nich rozłożyć w zapiekance, a na wierzch posypać połową rodzynek. Powtórz warstwy i odłóż na bok.
Ubić jajka, cukier, wanilia, cynamon i gałka muszkatołowa w wysokiej prędkości miksera elektrycznego około 2 minut, aż kremowy. Z mikserem na małej prędkości, stopniowo dodawać mleko, a następnie pół na pół.
Wlać chleb i rodzynki w zapiekance i odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę. Po 40 minutach Rozgrzej piekarnik do 177°.
Gdy budyń stoi 1 godzinę, umieścić w dużej płytkiej patelni i umieścić na wyciągniętej półce Środkowej piekarnika.
Wlać gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala, wsunąć półkę do piekarnika i upiec budyń odsłonięty około 1 godziny, aż tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty.
Przenieść zapiekankę do stojaka drucianego i ostudzić 20 minut.
Połącz cukier, skrobię kukurydzianą, gałkę muszkatołową i sól w małym niereaktywnym rondlu.
Ubij wodę i bourbon i kontynuuj ubijanie, aż będzie gładka.
Dodać masło, ustawić na umiarkowanym ogniu, i gotować, ubijając stale, 2 do 3 minut, aż zgęstnieje i półprzezroczyste.
Wyjąć z ognia, wymieszać z sokiem z cytryny i przenieść do podgrzewanej szalki.
Podajemy budyń ciepły przy stole, posypujemy każdą porcją sosem, resztę podajemy.
From from a Southern Oven: the Savories, the Sweets by Jean Anderson. Copyright © 2012 by Jean Anderson; photography copyright © 2012 by Jason Wyche. Wydawnictwo: John Wiley & Sons, Inc.