Ulubiona patelnia z maślanką-smażony kurczak z " Mastering the Art of Southern Cooking

Ulubiona patelnia z maślanką-smażony kurczak z
Przepis ulubiony Maślanka patelnia-smażony kurczak z ' opanowanie sztuki Południowej gotowania może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 3 godziny. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 1175 kalorii, 35g białka, oraz 101 g tłuszczu. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką pieprz, mąkę, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka z squasha z "Mastering the Art of Southern Cooking", Społeczne koło makaronowe z " opanowania sztuki kuchni południowej, oraz New Orleans-Style Barbecue Shrimp from ' Mastering the Art of Southern Cooking.

Instrukcje

1
Wlać maślankę i sól do niereaktywnego pojemnika lub plastikowej torby ziplock.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Dodać kawałki kurczaka. Zamknąć worek i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
3
Wyjąć kurczaka z solanki maślanki, lekko wstrząsnąć, i przenieść do durszlaka nad miską lub umyć tak, że nadmiar maślanki odpływa jeszcze pozostawia skórę na tyle wilgotne, aby mąka przylegać. Większe kurczaki gotują dłużej, więc należy je spłukać, aby zapobiec poparzeniu. Jeśli nie ma czasu na solankę, posyp wilgotnego kurczaka lekko solą, a następnie dodaj sól, świeżo zmielony pieprz i gorącą czerwoną paprykę do mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Tymczasem skracanie stopu w 9-do 10-calowej patelni z ciężkim dnem lub żeliwnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj masło w przyrostach do stopionego tłuszczu, upewniając się, że stopiona mieszanina pójdzie tylko w połowie kurczaka i że patelnia jest nie więcej niż w połowie pełna. Podczas gdy tłuszcz jest ogrzewanie, pieprz kurczaka po obu stronach z dwoma paprykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Rozłóż mąkę na obranej blasze do pieczenia i lekko dodaj odrobinę czarnego pieprzu. Poklep wilgotnego kurczaka w mące po obu stronach. Zrzuć nadmiar mąki, lekko dotykając krawędzi kości kurczaka na blacie i ułóż wokół boków durszlaka w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
7
Nieco zanim tłuszcz zarejestruje się o 375 stopni na termometrze o głębokim tłuszczu (lub skwierczy, gdy odsłonięty koniec kości nogi jest włożony do tłuszczu), ponownie wymieszaj poszczególne kawałki kurczaka, dotykając krawędzi kości kawałków kurczaka na blacie, aby usunąć nadmiar mąki zgodnie z potrzebami. Po każdym kawałku mąki, zacznij dodawać największe kawałki do gorącego tłuszczu, zwykle ciemne mięso, skóra strona w dół, do najgorętszego miejsca na patelni, rezerwując białe mięso na chłodniejsze miejsca, małe kawałki w ostatnim. Pomocne jest dodanie ich we wzorze, takim jak zgodnie z ruchem wskazówek zegara, więc usuwanie jest domyślne, z pierwszymi kawałkami w/pierwszymi kawałkami Na Zewnątrz. Staraj się nie tłumować kurczaka na patelni, ponieważ zbyt dużo kurczaka w stosunku do tłuszczu ostygnie tłuszcz. Kawałki mogą się dotykać, ale nie nakładać. Zasadą jest, że dno patelni powinno być widoczne w miejscach. Obserwuj kurczaka, przesuwając patelnię w razie potrzeby na ogniu, aby wszystkie kawałki kurczaka były równomiernie rumiane. Jest to szczególnie ważne, jeśli patelnia i palnik mają różne rozmiary, jak zwykle, a ciepło jest skoncentrowane w jednym obszarze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Ostrożnie utrzymuj ciepło tłuszczu podczas dodawania kurczaka do patelni, najlepiej za pomocą termometru o głębokim tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Częściowo przykryj patelnię pokrywką przez 6 minut. Temperatura tłuszczu powinna wynosić co najmniej 325 stopni; zdejmij pokrywkę i kontynuuj gotowanie od 3 do 4 minut, aż kawałki będą głęboko złociste na dnie. Turn rumiane kurczaka z szczypcami i gotować odkryte do brązowego drugiej stronie przez 8 do 10 protokół więcej. Słuchaj i Szukaj skwierczenia wokół kawałków kurczaka. Mniejsze kawałki zakończą gotowanie przed większymi kawałkami, więc usuń je z patelni w razie potrzeby. Wewnętrzna temperatura kurczaka powinna rejestrować 165 stopni, gdy termometr natychmiastowy jest wprowadzany do mięsa kurczaka, nie dotykając kości. Soki z kurczaka będą czyste, a skwierczący dźwięk znacznie się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Odcedzić kurczaka na zmiętych ręcznikach papierowych na stojaku. Doskonały smażony kurczak jest boski na gorąco lub na zimno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1
Dodaj kawałek boczku lub innego tłuszczu wieprzowego do oleju, aby uzyskać więcej smaku, usuwając go, jeśli wydaje się palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz WieprzowyTłuszcz Wieprzowy
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 56 dolarów za butelkę.
J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling
J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling
"Ta młoda Biel o nieco zredukowanym aromacie ma mnóstwo intensywności, oferując aromaty limonki, brzoskwini i łupków dopasowane do jedwabistej konsystencji. Dziś jest niezręcznie, potrzeba czasu na integrację. Najlepszy od 2008 do 2020 roku. 1500 spraw."- BS
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn