Ulubiona patelnia z maślanką-smażony kurczak z " Mastering the Art of Southern Cooking
Przepis ulubiony Maślanka patelnia-smażony kurczak z ' opanowanie sztuki Południowej gotowania może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 3 godziny. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 1175 kalorii, 35g białka, oraz 101 g tłuszczu. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką pieprz, mąkę, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka z squasha z "Mastering the Art of Southern Cooking", Społeczne koło makaronowe z " opanowania sztuki kuchni południowej, oraz New Orleans-Style Barbecue Shrimp from ' Mastering the Art of Southern Cooking.
Instrukcje
Wlać maślankę i sól do niereaktywnego pojemnika lub plastikowej torby ziplock.
Dodać kawałki kurczaka. Zamknąć worek i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Wyjąć kurczaka z solanki maślanki, lekko wstrząsnąć, i przenieść do durszlaka nad miską lub umyć tak, że nadmiar maślanki odpływa jeszcze pozostawia skórę na tyle wilgotne, aby mąka przylegać. Większe kurczaki gotują dłużej, więc należy je spłukać, aby zapobiec poparzeniu. Jeśli nie ma czasu na solankę, posyp wilgotnego kurczaka lekko solą, a następnie dodaj sól, świeżo zmielony pieprz i gorącą czerwoną paprykę do mąki.
Tymczasem skracanie stopu w 9-do 10-calowej patelni z ciężkim dnem lub żeliwnej.
Dodaj masło w przyrostach do stopionego tłuszczu, upewniając się, że stopiona mieszanina pójdzie tylko w połowie kurczaka i że patelnia jest nie więcej niż w połowie pełna. Podczas gdy tłuszcz jest ogrzewanie, pieprz kurczaka po obu stronach z dwoma paprykami.
Rozłóż mąkę na obranej blasze do pieczenia i lekko dodaj odrobinę czarnego pieprzu. Poklep wilgotnego kurczaka w mące po obu stronach. Zrzuć nadmiar mąki, lekko dotykając krawędzi kości kurczaka na blacie i ułóż wokół boków durszlaka w jednej warstwie.
Nieco zanim tłuszcz zarejestruje się o 375 stopni na termometrze o głębokim tłuszczu (lub skwierczy, gdy odsłonięty koniec kości nogi jest włożony do tłuszczu), ponownie wymieszaj poszczególne kawałki kurczaka, dotykając krawędzi kości kawałków kurczaka na blacie, aby usunąć nadmiar mąki zgodnie z potrzebami. Po każdym kawałku mąki, zacznij dodawać największe kawałki do gorącego tłuszczu, zwykle ciemne mięso, skóra strona w dół, do najgorętszego miejsca na patelni, rezerwując białe mięso na chłodniejsze miejsca, małe kawałki w ostatnim. Pomocne jest dodanie ich we wzorze, takim jak zgodnie z ruchem wskazówek zegara, więc usuwanie jest domyślne, z pierwszymi kawałkami w/pierwszymi kawałkami Na Zewnątrz. Staraj się nie tłumować kurczaka na patelni, ponieważ zbyt dużo kurczaka w stosunku do tłuszczu ostygnie tłuszcz. Kawałki mogą się dotykać, ale nie nakładać. Zasadą jest, że dno patelni powinno być widoczne w miejscach. Obserwuj kurczaka, przesuwając patelnię w razie potrzeby na ogniu, aby wszystkie kawałki kurczaka były równomiernie rumiane. Jest to szczególnie ważne, jeśli patelnia i palnik mają różne rozmiary, jak zwykle, a ciepło jest skoncentrowane w jednym obszarze.
Ostrożnie utrzymuj ciepło tłuszczu podczas dodawania kurczaka do patelni, najlepiej za pomocą termometru o głębokim tłuszczu.
Częściowo przykryj patelnię pokrywką przez 6 minut. Temperatura tłuszczu powinna wynosić co najmniej 325 stopni; zdejmij pokrywkę i kontynuuj gotowanie od 3 do 4 minut, aż kawałki będą głęboko złociste na dnie. Turn rumiane kurczaka z szczypcami i gotować odkryte do brązowego drugiej stronie przez 8 do 10 protokół więcej. Słuchaj i Szukaj skwierczenia wokół kawałków kurczaka. Mniejsze kawałki zakończą gotowanie przed większymi kawałkami, więc usuń je z patelni w razie potrzeby. Wewnętrzna temperatura kurczaka powinna rejestrować 165 stopni, gdy termometr natychmiastowy jest wprowadzany do mięsa kurczaka, nie dotykając kości. Soki z kurczaka będą czyste, a skwierczący dźwięk znacznie się zmniejszy.
Odcedzić kurczaka na zmiętych ręcznikach papierowych na stojaku. Doskonały smażony kurczak jest boski na gorąco lub na zimno.
Dodaj kawałek boczku lub innego tłuszczu wieprzowego do oleju, aby uzyskać więcej smaku, usuwając go, jeśli wydaje się palić.