Ultimate Vegan Soczewica Orzechowy Bochenek

Ultimate Vegan Soczewica Orzechowy Bochenek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Ultimate Vegan soczewica orzechowy Bochenek spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 360 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz orkiszową bułkę tartą, pieprz, syrop klonowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 594 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Ultimate Green Taco Wraps z mięsem taco z soczewicy i orzecha włoskiego (wegańskie + bezglutenowe), Najlepszy Wegetariański Bochenek soczewicy dla mamy, oraz Glazurowana Soczewica Orzech Jabłko Bochenek, Revisited.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. nasmaruj patelnię bochenek o wymiarach 9x5 cali, a następnie ułóż ją kawałkiem papieru do pieczenia, aby dopasować ją do długości patelni. Jeśli używasz soczewicy w puszkach, spłucz i osusz je w durszlaku. Jeśli używasz soczewicy gotowanej od podstaw, postępuj zgodnie ze wskazówkami w uwadze poniżej. Po odsączeniu dodaj je do bardzo dużej miski i rozgnieć soczewicę maserem ziemniaczanym. Celem jest stworzenie pasty z soczewicy, a jednocześnie pozostawienie około 1/3 soczewicy nienaruszonej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Rozłóż posiekane orzechy włoskie na blasze do pieczenia. Grzać orzechy przez 8 do 12 minut, aż będą pachnące i lekko złociste. Odstawić do ostygnięcia. Zwiększyć ciepło piekarnika do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Dodaj olej do dużej patelni, i zwiększyć ciepło do medium. Cebulę i czosnek wymieszać i doprawić szczyptą lub dwiema solami. Gotować przez 4 do 5 minut, aż cebula zmięknie. Wymieszaj seler i marchewkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne kilka minut. Na koniec wymieszaj starte jabłko, suszoną żurawinę (lub rodzynki), tymianek, oregano, 1/2 łyżeczki soli i czarny pieprz. Gotować przez kilka minut dłużej. Do miski z puree soczewicy, mieszać w orzechach, mielony len, mąka owsiana, i bułka tarta aż połączone. Wymieszać w całej mieszaninie wegetariańskiej aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Mąka OwsianaMąka Owsiana
SoczewicaSoczewica
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Siemię LnianeSiemię Lniane
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Dodaj płatki czerwonej papryki, jeśli używasz. Posmakuj i dodaj więcej soli (ja zwykle dodaję kolejne 1/2 łyżeczki). Naciśnij całą mieszaninę bochenka soczewicy do przygotowanej patelni bochenka. Zapakuj go tak mocno, jak to tylko możliwe, ponieważ pomoże to utrzymać się razem po ochłodzeniu. W małej misce, ubij razem ketchup, mus jabłkowy, ocet, i syrop klonowy, aż połączone. Za pomocą pędzla do ciasta (lub po prostu łyżki) rozłóż całą glazurę na bochenku soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
SoczewicaSoczewica
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Pieczemy Bochenek soczewicy, odsłonięty, w temperaturze 177° przez 50 do 60 minut, aż krawędzie zaczną ciemnieć, a Bochenek będzie półtwardy w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Umieść Bochenek bezpośrednio na stojaku chłodzącym na 15 minut. Następnie przesuń nóż wokół końców, aby poluzować, i ostrożnie podnieś Bochenek (używając pergaminu jako "uchwytów") i umieść go bezpośrednio na stojaku chłodzącym na kolejne 30 minut.Po ostygnięciu starannie pokroić bochenek na płyty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Podawać natychmiast. Bochenek będzie nadal twardniał, gdy ostygnie. Niektóre kruszenie jest normalne, jeśli krojone na ciepło.

Składniki

791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobrane i starte słodkie jabłkoobrane i starte słodkie jabłko2Spód: okruszki z herbatników grahamniesłodzone masło jabłkowe lub jabłkoweniesłodzone masło jabłkowe lub jabłkowe2Spód: okruszki z herbatników grahamudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)8trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprz, do smakuŚwieżo zmielony czarny pieprz, do smaku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta orkiszowa (lub bułka tarta)bułka tarta orkiszowa (lub bułka tarta)794papryka habanerosoczewica, osuszona i opłukanasoczewica, osuszona i opłukana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarta marchewkastarta marchewka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekany selerdrobno posiekany seler791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszona żurawina (posiekana) lub rodzynkisuszona żurawina (posiekana) lub rodzynki2warzywo (np. szpinak)świeży tymianek (lub 1 łyżeczka suszonego tymianku)świeży tymianek (lub 1 łyżeczka suszonego tymianku)3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3Spód: okruszki z herbatników grahamlen mielonylen mielony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki1porcja startego parmezanuczysty syrop klonowyczysty syrop klonowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka owsianamąka owsiana2warzywo (np. szpinak)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano0warzywo (np. szpinak)płatki czerwonej papryki (opcjonalnie)płatki czerwonej papryki (opcjonalnie)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoDrobna sól morska, do smaku (używam ok.Drobna sól morska, do smaku (używam ok.4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana słodka cebuladrobno posiekana słodka cebula2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzechy włoskie, drobno posiekaneorzechy włoskie, drobno posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn