Ultimate French omlet
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Ultimate francuski omlet może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 31g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 244 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz jajka, liście estragonu, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Najlepszy Omlet, Totally Loaded Egg White Omlet - My Ultimate Quick Meal, oraz Francuski omlet cebulowy na poniedziałek Wielkanocny.
Instrukcje
Przygotuj wszystko. Rozgrzać patelnię nieprzywierającą 20 cm (mierzoną od góry) na średnim ogniu. Crack jajka do miski i ubić je widelcem tak rozbić i wymieszać, ale nie tak całkowicie, jak na jajecznicę. Przy średnim ogniu wrzuć na patelnię jedną gałkę masła. Powinien być bąbelkowy i skwierczący, ale nie brązowy. Jajka przyprawiamy parmezanem, odrobiną soli i pieprzu i wlewamy na patelnię.
Niech jaja pęcherzyków lekko przez kilka sekund, a następnie wziąć Drewniany widelec lub szpatułkę i delikatnie wyciągnąć mieszaninę z boków patelni kilka razy, tak, że gromadzi się w fałdy w środku. Pozostawić na kilka sekund, następnie ponownie wymieszać, aby lekko połączyć niegotowane jajko z gotowanym. Pozostawić ponownie na krótko, a po części ugotowanym, wymieszać nieco szybciej, zatrzymując się, gdy zostało trochę ledwo ugotowanego jajka. Z patelni płasko na ciepło, wstrząsnąć go tam iz powrotem kilka razy, aby osiąść mieszaninę. Powinien łatwo przesuwać się na patelni i wyglądać miękko i wilgotno na wierzchu. Szybki wybuch ciepła zbrązowieje spód.
Chwyć uchwyt pod spodem. Odchyl patelnię i pozwól omletowi spaść na krawędź. Złóż bok najbliższy Tobie o jedną trzecią widelcem i trzymaj go na wierzchu, aby omlet przechylił się na talerz lub złóż go na pół, jeśli to łatwiejsze. Aby uzyskać schludne wykończenie, przykryj omlet kawałkiem papieru kuchennego i przyciśnij go trochę palcami. Pocierać drugą gałkę masła do glazury.
Polecane wino: Wino Musujące
Omlet można połączyć z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Stella Rosan Imperiale Orange Moscato z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Stella Rosa Imperiale Orange Moscato]()
Stella Rosa Imperiale Orange Moscato
Wino ma bogatą, kremową konsystencję ze zrównoważoną kwasowością, naturalnym cukrem resztkowym i aksamitną perłą. Wyraża delikatne smaki pomarańczy i cytryny na podniebieniu. Połącz z: podawaj jako pyszny aperitif, obok świeżych owoców, takich jak brzoskwinie imorele i łagodne sery z miodem z kwiatu pomarańczy. To wino jest doskonałym dodatkiem do deserów, takich jak tarty owocowe, tarty i ciasta na bazie cytrusów oraz lody z fasoli waniliowej.