Ultimate Fish cakes

Ultimate Fish cakes
Przepis Ultimate Fish cakes można zrobić w około 55 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 24g białka, oraz 37 g tłuszczu. 465 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka musztardy dijon, klinów cytrynowych i rukoli, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Naomi Duguid ' s Fish Cakes and Fish Balls, Ultimate Crab Cakes, oraz The Ultimate Crab Cakes.

Instrukcje

1
Wymieszać 125 ml majonezu, 1 zaokrągloną łyżkę grubo posiekanych kaparów,1 zaokrągloną łyżeczkę kremowego chrzanu, 1 zaokrągloną łyżeczkę musztardy Dijon, 1 małą bardzo drobno posiekaną szalotkę i 1 łyżeczkę drobno posiekanej pietruszki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
2
Na patelni wyłożyć 450 g Oskórowanego dorsza islandzkiego lub fileta z plamiaka i 2 liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
PlamiakPlamiak
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wlać 150 ml mleka i 150 ml wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
4
Przykryć, doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 4 min. Zdjąć ogień i odstawić, przykryte, na 10 minut, aby delikatnie zakończyć gotowanie ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
W międzyczasie obrać i pokroić 350 g ziemniaków Maris Piper na równe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maris PiperMaris Piper
6
Umieść je w rondlu i po prostu przykryj wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodać szczyptę soli, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut lub do miękkości, ale nie rozbite.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Wyciągnij rybę z mleka łyżką szczelinową i połóż na talerzu do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
9
Odcedzić ziemniaki w durszlaku i pozostawić na minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
10
Wrzuć ziemniaki z powrotem do gorącej patelni na najniższym możliwym ogniu i pozwól im wyschnąć na 1 min, tłucz je widelcem i mieszając, aby się nie przykleiły. Powinieneś mieć lekki, suchy puszysty zacieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Zdjąć z ognia i ubić 1 zaokrągloną łyżkę sosu, następnie łyżkę skórki cytrynowej, 1 łyżkę posiekanej pietruszki i 1 łyżkę pokrojonego szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
12
Dobrze doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki powinny mieć dobry smak, więc smak i dostosować się do własnych potrzeb.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
13
Odcedzić płyn z ryby, zmielić trochę pieprzu, a następnie płatki na duże kawałki do patelni ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Używając rąk, delikatnie unieś rybę i ziemniaki razem, aby po prostu się wymieszały. Będziesz potrzebował tylko kilku obrotów, albo ryby za bardzo się rozpadną. Odłożyć na bok i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
15
Ubić 1 jajko na dużym talerzu i lekko posmarować deską.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
16
Na blasze rozprowadzić 85 g białej bułki tartej. Podzielić mieszaninę ciasto rybne na cztery.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
17
Na posypanej mąką desce i posypanymi mąką dłońmi starannie uformuj cztery ciastka o grubości około 2,5 cm. Jeden po drugim, posadzić każde ciasto w jajku, i szczotkować na górze i po bokach tak, że jest całkowicie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
18
Usiądź ciasta na okruchy, poklepując okruchy po bokach i na wierzchu, aby były lekko pokryte.
19
Przełożyć na talerz, przykryć i schłodzić przez 30 minut (lub do dnia do przodu).
20
Podgrzać 3-4 łyżki oleju roślinnego lub słonecznikowego na dużej patelni. Aby przetestować, gdy jest gotowy, wrzuć kawałek suchej bułki tartej - jeśli skwierczy i szybko zmieni kolor na złoty, jest gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Olej SłonecznikowyOlej Słonecznikowy
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
21
Smażyć placki rybne na średnim ogniu przez około 5 minut z każdej strony lub aż będą chrupiące i złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
22
Podawać z resztą sosu (wycisnąć trochę cytryny do smaku), klinami cytrynowymi do wyciskania i rukolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn