Ultimate Chicken Curry (Tamatar Murghi) from ' Indian Cooking Unfolded
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać ostateczny Kurczak Curry (Tamatar Murghi) z ' Indian Cooking Unfolded spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli morskiej, nasiona gorczycy, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dymny Żółty groszek (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded, Poppadums with Chile-Spiked Onion and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded, oraz Duszona Sałatka z buraków ze złotymi rodzynkami Vinaigrette z ' kuchni indyjskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść kolendrę, kminek, nasiona gorczycy, ziarna pieprzu, goździki i chiles w młynku do przypraw (możesz również użyć młynka do kawy) i zmiel je do konsystencji drobno zmielonego czarnego pieprzu. Wymieszaj kurkumę, która żółknie mieszankę przypraw o charakterystycznym słonecznym, jasnym usposobieniu. Przechowywać mieszankę przypraw w szczelnie zamkniętym pojemniku, z dala od nadmiaru światła, ciepła i wilgoci, do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Do Przyprawiania Mięsa
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kurkuma
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej wydaje się migotać, dodać cebulę, czosnek, i imbir i stir-smażyć, aż cebula jest jasny karmel brązowy na brzegach, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Posypać mieszankę przypraw do patelni i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Niech przyprawy pieczeń w mieszance cebuli, aż aromaty dramatycznie zmienić, 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Wlać pomidory i wymieszać raz lub dwa razy. Obniżyć ogień i dusić masywny SOS, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż kawałki pomidora zmiękną, nadmiar wilgoci odparowuje, a niektóre oleje w przyprawach zaczynają dot krawędzi sosu, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
5
Wlać pół i pół na patelni i zeskrobać dno raz lub dwa razy, aby zwolnić kawałki cebuli, czosnek, i imbir, skutecznie deglazing patelni i uwalniając te smaki z powrotem do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Przełożyć grube curry do blendera. Trzymając pokrywkę w dół, puree curry, aż będzie lekko zsiadłe patrząc, ale gładkie, i szafran pomarańczowy odcieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
3 Paluszki Precelkowe
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Powrót sos na patelnię i wymieszać z kurczaka i soli. Curry dusić, przykryte, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak, po pokrojeniu widelcem lub nożem, zostanie ugotowany, już nie różowo-czerwony, a jego soki są jasne, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
1 żółty Owocowy Roll-up
8
Posypać kolendrę na wierzchu kurczaka curry i służyć.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Berger Gruner Veltliner (1 litr) z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.