Ultimate Chicken Curry (Tamatar Murghi) from ' Indian Cooking Unfolded

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać ostateczny Kurczak Curry (Tamatar Murghi) z ' Indian Cooking Unfolded spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli morskiej, nasiona gorczycy, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dymny Żółty groszek (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded, Poppadums with Chile-Spiked Onion and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded, oraz Duszona Sałatka z buraków ze złotymi rodzynkami Vinaigrette z ' kuchni indyjskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kolendrę, kminek, nasiona gorczycy, ziarna pieprzu, goździki i chiles w młynku do przypraw (możesz również użyć młynka do kawy) i zmiel je do konsystencji drobno zmielonego czarnego pieprzu. Wymieszaj kurkumę, która żółknie mieszankę przypraw o charakterystycznym słonecznym, jasnym usposobieniu. Przechowywać mieszankę przypraw w szczelnie zamkniętym pojemniku, z dala od nadmiaru światła, ciepła i wilgoci, do 3 miesięcy.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej wydaje się migotać, dodać cebulę, czosnek, i imbir i stir-smażyć, aż cebula jest jasny karmel brązowy na brzegach, 4 do 5 protokół.
Posypać mieszankę przypraw do patelni i wymieszać.
Niech przyprawy pieczeń w mieszance cebuli, aż aromaty dramatycznie zmienić, 10 sekund.
Wlać pomidory i wymieszać raz lub dwa razy. Obniżyć ogień i dusić masywny SOS, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż kawałki pomidora zmiękną, nadmiar wilgoci odparowuje, a niektóre oleje w przyprawach zaczynają dot krawędzi sosu, 5 do 7 protokół.
Wlać pół i pół na patelni i zeskrobać dno raz lub dwa razy, aby zwolnić kawałki cebuli, czosnek, i imbir, skutecznie deglazing patelni i uwalniając te smaki z powrotem do sosu.
Przełożyć grube curry do blendera. Trzymając pokrywkę w dół, puree curry, aż będzie lekko zsiadłe patrząc, ale gładkie, i szafran pomarańczowy odcieniu.
Powrót sos na patelnię i wymieszać z kurczaka i soli. Curry dusić, przykryte, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak, po pokrojeniu widelcem lub nożem, zostanie ugotowany, już nie różowo-czerwony, a jego soki są jasne, 12 do 15 minut.
Posypać kolendrę na wierzchu kurczaka curry i służyć.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Berger Gruner Veltliner (1 litr) z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Berger Gruner Veltliner (1 Litr)]()
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Gruner Veltliner Bergera to kwintesencja letniego sippera! Ta Austriacka odmiana białych winogron produkuje ostre i skoncentrowane na minerałach wino z nutami cytrusów, skórki cytryny, liczi i odrobiną pikanterii, która może przypominać biały pieprz. Jego orzeźwiająco rześkie ciało świetnie sprawdza się w ciepły letni dzień, zwłaszcza gdy jesteś na świeżym powietrzu.