Ultimate Chicken Curry (Tamatar Murghi) from ' Indian Cooking Unfolded

Ultimate Chicken Curry (Tamatar Murghi) from ' Indian Cooking Unfolded
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać ostateczny Kurczak Curry (Tamatar Murghi) z ' Indian Cooking Unfolded spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli morskiej, nasiona gorczycy, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dymny Żółty groszek (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded, Poppadums with Chile-Spiked Onion and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded, oraz Duszona Sałatka z buraków ze złotymi rodzynkami Vinaigrette z ' kuchni indyjskiej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kolendrę, kminek, nasiona gorczycy, ziarna pieprzu, goździki i chiles w młynku do przypraw (możesz również użyć młynka do kawy) i zmiel je do konsystencji drobno zmielonego czarnego pieprzu. Wymieszaj kurkumę, która żółknie mieszankę przypraw o charakterystycznym słonecznym, jasnym usposobieniu. Przechowywać mieszankę przypraw w szczelnie zamkniętym pojemniku, z dala od nadmiaru światła, ciepła i wilgoci, do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej wydaje się migotać, dodać cebulę, czosnek, i imbir i stir-smażyć, aż cebula jest jasny karmel brązowy na brzegach, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Posypać mieszankę przypraw do patelni i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Niech przyprawy pieczeń w mieszance cebuli, aż aromaty dramatycznie zmienić, 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
4
Wlać pomidory i wymieszać raz lub dwa razy. Obniżyć ogień i dusić masywny SOS, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż kawałki pomidora zmiękną, nadmiar wilgoci odparowuje, a niektóre oleje w przyprawach zaczynają dot krawędzi sosu, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
5
Wlać pół i pół na patelni i zeskrobać dno raz lub dwa razy, aby zwolnić kawałki cebuli, czosnek, i imbir, skutecznie deglazing patelni i uwalniając te smaki z powrotem do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Przełożyć grube curry do blendera. Trzymając pokrywkę w dół, puree curry, aż będzie lekko zsiadłe patrząc, ale gładkie, i szafran pomarańczowy odcieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Powrót sos na patelnię i wymieszać z kurczaka i soli. Curry dusić, przykryte, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak, po pokrojeniu widelcem lub nożem, zostanie ugotowany, już nie różowo-czerwony, a jego soki są jasne, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Posypać kolendrę na wierzchu kurczaka curry i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Berger Gruner Veltliner (1 litr) z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Gruner Veltliner Bergera to kwintesencja letniego sippera! Ta Austriacka odmiana białych winogron produkuje ostre i skoncentrowane na minerałach wino z nutami cytrusów, skórki cytryny, liczi i odrobiną pikanterii, która może przypominać biały pieprz. Jego orzeźwiająco rześkie ciało świetnie sprawdza się w ciepły letni dzień, zwłaszcza gdy jesteś na świeżym powietrzu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn