Ultimate apple pie
Need a deser wegetariański lacto ovo? Ultimate apple pie może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1016 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka masła, złoty cukier, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wiele osób naprawdę lubi to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 40%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ultimate Apple Pie, The Ultimate Caramel Apple Pie, oraz Jennie ' s Ultimate Apple Pie.
Instrukcje
Nałóż warstwę papierowych ręczników na dużą blachę do pieczenia. Ćwiartkę, rdzeń, obrać i pokroić jabłka o grubości około 5 mm i równomiernie położyć na blasze do pieczenia. Połóż papierowe ręczniki na wierzchu i odstaw na bok podczas robienia i chłodzenia ciasta.
Do ciasta, ubić masło i cukier w dużej misce, aż po prostu mieszane. Rozbij całe jajko i żółtko (zachowaj białko do później). Beat razem przez niecałą minutę będzie wyglądać trochę jak jajecznica. Teraz przer. w mące drewnianą łyżką, jedną trzecią na raz, aż zacznie się zlepiać, a następnie zakończ zbieranie razem rękami. Delikatnie wyrobić ciasto w kulkę, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 45 minut. Teraz wymieszaj cukier 140g / 5oz, cynamon i mąkę do nadzienia w misce, która jest wystarczająco duża, aby później wziąć jabłka.
Po wystygnięciu ciasta Rozgrzej piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Lekko ubić białko widelcem.
Odetnij jedną trzecią ciasta i owiń je, a resztę rozwałkuj, i użyj tego, aby wyłożyć puszkę ciasta o średnicy 20-22 cm i głębokości 4 cm, pozostawiając lekki zwis.
Rolka pozostała trzecia do koła o średnicy około 28 cm. Jabłka osuszyć papierem kuchennym i wrzucić do miski z mieszanką cynamonowo-cukrową. Szybko wymieszaj dłońmi i natychmiast włóż wysoko do wyłożonej ciastem blaszki.
Rozetrzyj trochę wody wokół krawędzi ciasta i ułóż pokrywkę ciasta na jabłkach, naciskając krawędzie razem, aby uszczelnić. Wykończ krawędź ostrym nożem i wykonaj 5 małych cięć na górze pokrywy, aby para mogła uciec. (Może być zamrożony na tym etapie.)
Całość posmarować białkiem i posypać cukrem.
Piec przez 40-45 minut, do złotego koloru, następnie wyjąć i odstawić na 5-10 minut.
Posypać większą ilością cukru i podawać jeszcze ciepłe z piekarnika z delikatnie bitą śmietaną.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Moscato Dasti, Prosecco
Szarlotka w menu? Spróbuj sparować z późnymi zbiorami Riesling, Moscato d ' Asti i Prosecco. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie obezwładnią szarlotki. Chateau Chantal późne zbiory Riesling z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling