Ukraińskie Bułeczki Z Kapustą
Ukraińskie bułeczki z kapustą to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sok pomidorowy, kapustę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka z kapusty-bułki z kapustą mogą zająć trochę czasu, po co poświęcać ten smak, Zapiekanka Z Kapusty Wołowej (Leniwe Bułeczki Z Kapustą) - Bezmleczna, oraz Sexy kapusta (+Cilantro-Limonka marchew i kapusta sajgonki).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Posmaruj 2-ćwiartowe danie zapiekane.
Na parze całą głowę kapusty, aż będzie al dente. Tymczasem w rondlu zagotować 3 szklanki wody.
Dodać ryż i wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę, aż będzie przezroczysta; wymieszać z gotowanym ryżem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Odetnij liście kapusty i pokrój większe liście na pół. Łyżka 1 łyżka ryżu do liścia i zwinąć szczelnie.
Rolki umieścić w przygotowanym naczyniu żaroodpornym, układając warstwami.
Wlać sok pomidorowy na rolkach, używając tyle tylko do pokrycia.
Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 2 godziny.