Ukraińskie pierogi ze szpinakiem Susan Feniger

Ukraińskie pierogi ze szpinakiem Susan Feniger
Ukraińskie pierogi ze szpinakiem Susan Feniger to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.03 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 971 kalorii. Jeśli masz oliwę z oliwek, ziemniaki Yukon gold, koperek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 64 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Toast Kaya Susan Feniger, Kaya Toast z ulicy Susan Feniger, oraz Sałatka Birmańska Susan Feniger Gin Thoke Melon.

Instrukcje

1
Ciasto: w małej misce wymieszaj jajko i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Mąkę i sól włóż do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Z mikserem na małej prędkości, ubić mieszaninę, dodając masło, jeden kawałek na raz, aż mąka zacznie się łączyć w małe grudki, około 2 minut. Zatrzymać mikser i dodać mieszaninę jaj na raz. Ponownie włącz mikser na małej prędkości i wymieszaj na tyle, aby włączyć mieszankę jajeczną. Nie overmix lub ciasto będzie trudne. Konsystencja będzie lekko krucha i będzie przypominać ciasto na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ciasto wyłożyć na płaską powierzchnię. Ugniataj go rękami na tyle, aby ciasto razem ułożyło się w kulkę. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub tak długo, jak 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Ciasto podzielić na pół. Umieścić jedną połowę na mąki powierzchni roboczej; owinąć drugą połowę w folię i zwrócić go do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Rozwałkuj ciasto na okrągło o grubości około 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Wytnij 12 rund 3-calowym foremką do ciastek. Umieścić rundy na talerzu, przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. Powtórz z drugą połową ciasta, aby w sumie zrobić 24 rund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki O Smaku ArbuzaCukierki O Smaku Arbuza
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Ziemniaki i 1 łyżeczkę soli umieść w małym rondlu, zalej wodą i ustaw na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i nadal gotować na wolnym wrzeniu przez 15 minut, lub aż ziemniaki są bardzo miękkie, gdy poked widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedzić i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, 5 do 10 minut. Ziemniaki zetrzeć na dużych otworach tarki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
3
Podczas gotowania ziemniaków, rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj cebulę i gotować, często mieszając, aż będzie przezroczysty i dopiero zaczyna się brązowy, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodać cukinię i 1/4 łyżeczki soli. Gotować, stale mieszając, przez 2 minuty. Cebula będzie nadal brązowy; to jest w porządku.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
6
Dodać szpinak i 1/4 łyżeczki soli. Gotować, mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
7
Zdjąć patelnię z ognia i wlać całą zawartość do durszlaka, naciskając na nie lekko, aby wydalić część płynu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Odcedzić i ostudzić w durszlaku przez 30 minut, od czasu do czasu naciskając i mieszając gumową szpatułką, aby spuścić jak najwięcej nadmiaru cieczy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Gdy odsączona mieszanka szpinaku jest chłodna, umieść ją w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
10
Dodać starte ziemniaki, ser feta i ostatnie 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
11
Delikatnie wymieszać, aby połączyć.
12
Aby zmontować: umieść duży garnek z wodą na piecu, aby się zagotować. Umieść poziom łyżkę nadzienia w środku każdej rundy ciasta. Zagnieść ciasto na półksiężyc i upewnić się, że nadzienie nie wyciśnie się, mocno przycisnąć krawędzie palcami, aby je uszczelnić. Ciasto jest giętkie, więc jeśli wydaje się, że jest za dużo piłowania, możesz je trochę rozciągnąć, aby zmieścić się wokół niego. Powtarzaj, aż wszystkie pierogi zostaną wypełnione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
13
Pracując partiami, gotuj pierogi przez 3 minuty, a następnie odcedzaj, uważając, aby nie rozerwały się. Odstawić na tacę wyłożoną papierem woskowym. (Pierogi można w tym momencie przykryć i schłodzić do 1 dnia.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
14
Roztopić masło w dużej patelni saute na średnim ogniu. Gdy masło jest spienione, dodać pierogi tak, aby leżały w jednej warstwie. (Być może trzeba to zrobić w dwóch lub trzech partiach, w zależności od wielkości patelni.) Gotować tylko przez 1 do 2 minut z każdej strony, aż będą miały jasnobrązowy sear i są lekko chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Aby służyć, rozłóż hojną łyżkę kwaśnej śmietany na środku każdego talerza. Następnie łyżką Marmolady cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
16
Na wierzch kładziemy pierogi i posypujemy koperkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn