Ugotuj książkę: świeży Mus cytrynowy
Gotuj książkę: świeży Mus cytrynowy to bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 82 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sok z cytryny, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Gotuj książkę: najlepszy mus czekoladowy, Gotuj książkę: prosty mus czekoladowy, oraz Ugotuj książkę: mus z czerwonej papryki z grzankami czosnkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej żaroodpornej misce ubić 3 całe jajka, 3 żółtka, 1 szklankę cukru, skórkę z cytryny, sok z cytryny i szczyptę soli.
Umieść miskę na patelni z gotującą się wodą i gotuj, stale mieszając drewnianą łyżką, przez około 10-12 minut, aż mieszanina będzie gęsta jak budyń. (Ubijam, gdy mieszanka zaczyna się gęstnieć.) Zdjąć ciepło i odstawić na 15 minut.
Przykryć folią bezpośrednio na powierzchni i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin, aż do całkowitego schłodzenia.
Połowę białek i szczyptę soli umieścić w mikserze elektrycznym wyposażonym w nasadkę trzepaczki. Bij z dużą prędkością.
Dodaj pozostałe 2 łyżki cukru i dalej ubijaj, aż białka będą sztywne i błyszczące.
Ostrożnie złóż białka do zimnej mieszanki cytrynowej za pomocą gumowej szpatułki.
Umieść śmietanę w tej samej misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki (nie ma potrzeby czyszczenia miski) i ubijaj z dużą prędkością, aż krem uformuje sztywne szczyty.
Ostrożnie złóż bitą śmietanę do mieszanki cytrynowej.
Złożyć w lemon curd i wlać do 7-inch średnicy, 3-inch-Deep souffle dish. Udekoruj słodzoną bitą śmietaną i plasterkami cytryny, które zostały pokrojone w ćwiartki. Schłodzić i podawać na zimno.
Umieść śmietanę, cukier i wanilię w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do ubijania. Ubijaj na średniej, a następnie dużej prędkości, aż krem po prostu utworzy sztywne szczyty.
Łyżkę bitej śmietany przełożyć do woreczka z dużą gwiazdką.