Ugotuj książkę: wolno gotowany Por z boczkiem
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,22 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Mieszanka kieliszka wina, masło, oliwa z oliwek z porów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ugotuj książkę: Boston Butt gotowany jak szynka, Ugotuj książkę: długi placek porowy, oraz Ugotuj książkę: pasty z kurczakiem i porem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. idealnie chcesz użyć 10-calowego maślanego naczynia żaroodpornego, które ma około 1 1/2 cala wysokości. Przyciąć końce porów i wyrzucić zewnętrzne dwie lub trzy warstwy.
Odetnij ciemnozielone wierzchołki, pozostawiając pozostałe bladozielone i białe sekcje w 2-calowych kawałkach. Umyć i drobno pokroić ciemnozielone części; umieścić je na patelni z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek i czosnkiem, tymiankiem i masłem. Gotować około 10 minut, aż zmiękną i rozłożyć je na dnie przygotowanego naczynia.
Pozostałe kawałki poru stoją obok siebie w naczyniu. Zapakuj je szczelnie, aby smaki od spodu i z boczku, który idzie na wierzch, gotowały subtelnie i równomiernie przez pory.
Dodać wino i wywar, na wierzch ułożyć boczek. Weź duży pasek woskowanego papieru, zwilż go pod kranem i zgniataj. Dopasuj to ciasno wokół porów i boczku; przykryj warstwą folii aluminiowej.
Umieść naczynie w piekarniku na około godzinę. Pory powinny być w tym momencie ładne i delikatne, ale jeśli nie, daj im trochę dłużej (czas gotowania zależy od wielkości i wieku porów). Raz miękkie i miękkie, usunąć folię i papier woskowany; umieścić naczynie z powrotem w piekarniku na 20 minut, lub aż bekon jest chrupiące i złocisty.
Usunąć boczek, drobno posiekać. Skosztuj soku w naczyniu do przyprawiania; Dostosuj w razie potrzeby.
Podawać pory posypane chrupiącym boczkiem.