Ugotuj książkę: wieprzowina i owoce cytrusowe z Ratatouille

Ugotuj książkę: wieprzowina i owoce cytrusowe z Ratatouille może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 511 kalorii, 44g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.76 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, schab, bakłażany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Seviche z owocami morza z cytrusami, Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe, oraz Ugotuj książkę: stelaż jagnięcy szkliwiony cytrusami i octem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż wieprzowinę do niemetalicznego naczynia.
Posypać skórką pomarańczy i zalać sokiem pomarańczowym i grejpfrutowym.
Marynować w chłodnym miejscu przez 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozgrzać 5 łyżek oliwy z oliwek w dużej, ognioodpornej zapiekance.
Dodać cebulę, czosnek, cukinia, bakłażany, i pomidory i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 8-10 minut, aż zmiękną.
Dodaj liście laurowe i tymianek i gotuj w piekarniku, odsłoniętym, przez 1 godzinę. często mieszając.
Odcedzić wieprzowinę, zastrzegając marynatę.
Podgrzać pozostałą oliwę z oliwek na patelni.
Dodać wieprzowinę i gotować na dużym ogniu, często obracając. przez około 10 minut, aż równomiernie zbrązowieje.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wlać zarezerwowaną marynatę.
Wstawić do piekarnika i gotować, często fastrygując, przez 1 godzinę.
Przełożyć wieprzowinę na talerz.
Zmiksować ratatouille z pieczeniem soków, a następnie umieścić wieprzowinę na wierzchu. Wróć do piekarnika i gotuj przez kolejne 15 minut.
Wyjąć i pokroić wieprzowinę, a następnie podawać na łóżku z ratatouille.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mouton Cadet Bordeaux Rouge. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Mouton Cadet Bordeaux Rouge]()
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.