Ugotuj książkę: Wafle ze słodkich ziemniaków
Gotuj książkę: słodkie gofry ziemniaczane to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 91 centów za porcję. 838 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz masło, brązowy cukier, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: pralinki ze słodkich ziemniaków, Ugotuj książkę: farsz do kiełbas ze słodkich ziemniaków, oraz Ugotuj książkę: ciasto z bułką z ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść słodkie ziemniaki w koszyku na parowiec i umieść parowiec w dużym garnku z gotującą się wodą, która jest 1 cal od dna kosza. Przykryć i parować na średnim ogniu przez 20 minut, lub do momentu, gdy słodkie ziemniaki będą przetargu widłowego.
Wyjmij kosz na parowiec, wylej wodę z garnka i wrzuć słodkie ziemniaki do garnka. Mash z masherem ziemniaczanym.
W dużej misce, połączyć słodkie ziemniaki, mleko, brązowy cukier, masło, i skórka pomarańczowa.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać i dodać do mieszanki słodkich ziemniaków. Mieszaj, aby włączyć, ale nie przesadzaj; w cieście powinny pozostać grudki.
W osobnej misce, za pomocą elektrycznego miksera ręcznego, ubijamy białka, aż uformują się sztywne szczyty. Złóż białka do ciasta jedną trzecią na raz. Ciasto będzie grube. Używając naczynia (odpowiedniego do pojemności gofrownicy), wlać ciasto na rozgrzaną, naoliwioną gofrownicę i gotować, aż lekko zbrązowieje, 5 do 6 protokół.