Ugotuj książkę: Wafle ze słodkich ziemniaków

Ugotuj książkę: Wafle ze słodkich ziemniaków
Gotuj książkę: słodkie gofry ziemniaczane to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 91 centów za porcję. 838 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz masło, brązowy cukier, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: pralinki ze słodkich ziemniaków, Ugotuj książkę: farsz do kiełbas ze słodkich ziemniaków, oraz Ugotuj książkę: ciasto z bułką z ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść słodkie ziemniaki w koszyku na parowiec i umieść parowiec w dużym garnku z gotującą się wodą, która jest 1 cal od dna kosza. Przykryć i parować na średnim ogniu przez 20 minut, lub do momentu, gdy słodkie ziemniaki będą przetargu widłowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Wyjmij kosz na parowiec, wylej wodę z garnka i wrzuć słodkie ziemniaki do garnka. Mash z masherem ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
W dużej misce, połączyć słodkie ziemniaki, mleko, brązowy cukier, masło, i skórka pomarańczowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Półsłodkie Chipsy Czekoladowe Lub Chipsy ToffiPółsłodkie Chipsy Czekoladowe Lub Chipsy Toffi
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
4
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać i dodać do mieszanki słodkich ziemniaków. Mieszaj, aby włączyć, ale nie przesadzaj; w cieście powinny pozostać grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
(duża Tuba)(duża Tuba)
5
W osobnej misce, za pomocą elektrycznego miksera ręcznego, ubijamy białka, aż uformują się sztywne szczyty. Złóż białka do ciasta jedną trzecią na raz. Ciasto będzie grube. Używając naczynia (odpowiedniego do pojemności gofrownicy), wlać ciasto na rozgrzaną, naoliwioną gofrownicę i gotować, aż lekko zbrązowieje, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn