Ugotuj książkę: słodko-kwaśny gulasz z bakłażana i cebuli

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy,więc daj gotować książkę: słodko-kwaśny gulasz z bakłażana i cebuli. Ten przepis służy 4. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mieszanego oleju, laski cynamonu, sos pomidorowy gładki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ugotuj książkę: słodko-kwaśne skrzydełka Wietnamskie, Ugotuj książkę: makaron Soba z bakłażanem i Mango, oraz Gotuj książkę: soczewica i bakłażan Chili Kret dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli cebula jest duża, pokrój je na pół. Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i dodać olej.
Dodać cipolline i czosnek, i smażyć, aż lekko złoty, potrząsając patelnię. Rozpuścić patelnię z octem, następnie dodać wodę, sos pomidorowy, pastę pomidorową, laski cynamonu, tymianek, oregano i cukier. Obficie doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Częściowo przykryć patelnię i dusić delikatnie, aż cebula będzie po prostu delikatna, do 20 minut. Sok będzie dość gęsty. Rezerwa.
Przygotuj garnek z mieszanego oleju lub frytkownicy do głębokiego smażenia; podgrzać olej do 177° do 375 ° F. sól i pieprz bakłażana, i smażyć na głębokim tłuszczu, aż ładnie rumiane.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, aby pozbyć się nadmiaru oleju; ponownie doprawić solą.
Złóż smażonego bakłażana do mieszanki tho cebuli i smak cukru i octu.
Usuń pozostałości tymianku i laski cynamonu, jeśli chcesz.
Jeśli wolisz nie smażyć w głębokim tłuszczu bakłażana, możesz podsmażyć go w grubych, okrągłych plastrach na oliwie z oliwek, aż będzie złoty kolor, a następnie odcedzić i pokroić w kliny.