Ugotuj książkę: słodko-gorzka Sałatka
Gotuj książkę: słodko-gorzka sałatka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje $3.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. 79 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz syrop klonowy, pieprz, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Gotuj książkę: słodko-gorzkie Trufle czekoladowe, Gotuj książkę: słodko-gorzka czekolada pięć-Spice Cupcakes, oraz Ugotuj książkę: solone karmelowo-słodko-gorzkie Trufle czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Weź każdą z krwawych pomarańczy po kolei i użyj małego ostrego noża, aby odciąć górę i podstawę. Teraz wyciąć bok pomarańczy, zgodnie z jego naturalną krzywą, aby usunąć skórę i biały rdzeń. Nad małą miską, przeciąć między membranami, aby usunąć poszczególne segmenty do miski. Wyciśnij cały sok z membrany i skóry do małego rondla.
Uzupełnić sok na patelni do 7 łyżek dodatkowym sokiem z pomarańczy.
Dodaj sok z cytryny, syrop klonowy i szczyptę soli i doprowadzić do światła na wolnym ogniu. Pozostawić do zmniejszenia na 20 do 25 minut, lub do czasu pozostawienia około 3 łyżki gęstego syropu. Przecedzić przez drobne sito i pozostawić do ostygnięcia, a następnie wymieszać z wodą z kwiatu pomarańczy.
Rozłóż liście radicchio i rozłóż je mniej więcej na duże kawałki. Umieścić w misce do mieszania.
Dodaj liście Treviso, olej i trochę soli i pieprzu, i wrzucić delikatnie. Liście sałaty podzielić między dwa talerze. Kropka z pomarańczowymi segmentami, małymi czerwonymi liśćmi i łyżkami ricotty, budując sałatkę.
Skropić syropem pomarańczowym i zakończyć orzechami pinii i pestkami granatu.