Ugotuj książkę: szpinak śmietankowy
Gotować książkę: śmietana szpinak może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 19 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz naprawdę oliwę z oliwek, czosnek, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ugotuj książkę: Klasyczny szpinak śmietankowy, Ugotuj książkę: ciasto szpinakowe Quesadilla, oraz Jak gotować: lakto-wegetariański szpinak kremowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku pasty imbirowo-czosnkowej, pulsuj imbir, czosnek i szczyptę soli w robocie kuchennym lub blenderze, aż będzie gładka.
Dodaj trochę wody, aby rozrzedzić pastę. Przechowywać w przykrytym pojemniku z odrobiną oliwy z oliwek na powierzchni. Trzyma przez około tydzień.
W przypadku szpinaku roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj 1 dużą łyżkę pasty imbirowo-czosnkowej i gotuj przez minutę, wirując w maśle.
Dodać ziemniaki i mieszać, aż dobrze pokryte. Doprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć, i gotować do miękkości, ale nie rumiane, o 10 protokół.
Dodaj śmietanę i ułóż szpinak w garnku, naciskając go, aby zmieścić wszystko. Przykryć i gotować, aż szpinak zwiędnie, o 10 protokół. Szpinak wsypać do ziemniaków i śmietany i podawać.