Ugotuj książkę: stelaż jagnięcy szkliwiony cytrusami i octem

Ugotuj książkę: stelaż jagnięcy szkliwiony cytrusami i octem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Gotuj książkę: Stojak z jagnięciny szkliwione z cytrusów i octu może być niesamowite przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka rozmarynu, nasiona kopru włoskiego, pełna jagnięcina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Seviche z owocami morza z cytrusami, Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe, oraz Ugotuj książkę: wieprzowina i owoce cytrusowe z Ratatouille dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmiksować nasiona kopru (lub mielonego kopru), sok z cytryny, sok pomarańczowy, czosnek, oliwa z oliwek, i Harissa lub płatki czerwonej papryki w blenderze na nośniku, aż połączone, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Koper MielonyKoper Mielony
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
HarissaHarissa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieść stojaki z jagnięciną w dużym pojemniku i wylej mieszaninę na wierzch. Przykryć folią i wstawić do lodówki, aby marynować przez co najmniej 2 godziny - im dłużej mięso leży w marynacie, tym lepiej, do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Włącz brojlery lub grill na wysoki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Wyjmij jagnięcinę z lodówki i pozwól jej osiągnąć temperaturę pokojową na blacie, co najmniej 30 minut. Zamów marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5
Doprawić jagnięcinę z obu stron solą i pieprzem, ułożyć na palniku i umieścić pod brojlerem, na środkowym stojaku lub na grillu z nasadką tłuszczu skierowaną w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Smażyć jagnięcinę, aż nasadka tłuszczu zacznie się karmelizować, około 3 minut. Obróć patelnię i kontynuować pieczenie, jak brązowieje, o 2 1/2 protokół więcej. Odwróć stojaki jagnięce i kontynuuj pieczenie, aż tłuszcz na górze zaczął karmelizować i render, o 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Obróć piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Wyjmij jagnięcinę z piekarnika, posmaruj ją marynatą po obu stronach, a następnie Przywróć do piekarnika. Gotować do pożądanego poziomu doneness: około 20 do 25 minut dla średnio rzadkie (lub 46° na termometr mięsa).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Wyjmij jagnięcinę z piekarnika i pozostaw na 20 minutach na stojaku do pieczenia, aby mięso stało się miękkie i soczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Garnek wyjąć z ognia, dodać posiekany rozmaryn i wymieszać do połączenia. Glazura powinna smakować słodko, kwaśno, pikantnie i herby na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1
Pokroić kotlety między kościami.
2
Jagnięta posmarować szkliwem octu i obficie posypać solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
3
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn