Ugotuj książkę: stek z kminkiem z sosem Chimchurri
Jeśli 1,86 zł za porcję wpadnie w twój budżet, ugotuj książkę: stek z kminkiem z sosem Chimchurri może być znakomity bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 324 kalorie, 10g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, sok z cytryny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: Bloody Mary Flank Steak, Ugotuj książkę: rukola, czosnek i zielona cebula Nadziewane stek, oraz Stek z polędwicy czosnkowej z sosem Chimichurri dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać składniki rub aż dobrze połączone. Odstawić.
Stek osuszyć papierowymi ręcznikami. Przyciąć go z dowolnego tłuszczu powierzchniowego.
Posmaruj lekko oliwą z oliwek. Nacisnąć na obie strony steku.
Rozpal ognisko węglem drzewnym lub rozgrzej grill gazowy.
Tymczasem zrobić sos Chimichurri: umieścić wszystkie składniki w blenderze lub robocie kuchennym i pulsować, aż dobrze posiekane hutę nie puree.
Tuż przed grillowaniem doprawiamy stek solą.
Umieścić mięso na ruszcie do gotowania na bezpośrednim średnim ogniu, przykryć i blizny. Gotować przez 4 do 6 minut. Stek obrócić szczypcami i przesmażyć drugą stronę. Kontynuuj grillowanie 3 do 5 Więcej minut na średnio rzadkie. Użyj metody A-OK lub termometru natychmiastowego odczytu, aby przetestować mięso.
Wyjmij stek z grilla i połóż go na czystym talerzu, aby odpocząć przez 5 do 10 minut przed rzeźbieniem. Podczas gdy mięso odpoczywa, rozłóż plastry bagietki z sosem Chimichurri i odstaw na bok.
Stek pokroić w poprzek ziarna na cienkie ukośne plastry.
Kromkę chleba posmarować sosem Chimichurri i posypać szczyptą fleur de sel.
Podawać na gorąco lub na ciepło.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot]()
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.