Ugotuj książkę: stek Kowbojski z majonezem Chipotle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj gotować książkę: stek Kowbojski z majonezem Chipotle. Ten przepis służy 2 i kosztuje $10.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 1467 kalorii, 93g białka, oraz 120 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, oliwa z oliwek, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: boczek tłusty majonez, Ugotuj książkę: zimny homar z domowym majonezem, oraz Ugotuj książkę: Chipotle Cheddar Biscuits dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić steki: obie strony i boki steku natrzeć oliwą z oliwek.
Posypać pokruszone ziarna pieprzu po obu stronach steku, naciskając je lekko do mięsa. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Przygotuj grill węglowy lub gazowy do pośredniego gotowania. Lekko spryskaj stojak grillowy sprayem do gotowania oleju roślinnego. Zapal węgle lub elementy grzejne i pozwól im się spalić lub ogrzać do gorąca.
Grilluj stek na najgorętszej części grilla przez około 5 minut. Obróć i zapieczętuj przez 5 minut po drugiej stronie. Przenieś stek do chłodnej części grilla i grilluj, przykryte, przez 15 minut. Obróć i grilluj przez 15 do 20 minut dłużej dla średnio rzadkich lub do momentu, gdy zostanie ugotowany do pożądanego stopnia doneness.
Przygotuj majonez chipotle: w małej misce wymieszaj chile z majonezem.
Dodać czosnek, kolendrę i sok z cytryny, delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, jeśli nie używać w ciągu 30 minut.
Pozostawić mięso na kilka minut przed podaniem z majonezem na boku.
Uwaga: Chipotle chiles zwykle są sprzedawane w puszkach, pakowane w sosie adobo i są dostępne w wielu supermarketach, a także na rynkach łacińskich i specjalistycznych sklepach spożywczych. Są również dostępne luzem i suszone, ale nie są tak łatwe do znalezienia w ten sposób.
Grillowanie pośrednie: w przypadku grillowania pośredniego węgle są ułożone dwa lub trzy węgle głęboko po jednej stronie grilla lub podzielone i ułożone z dwóch stron. Pozostawia to pustą przestrzeń obok węgli lub między nimi. Jeśli grillujesz na grillu gazowym, świeci się tylko jeden lub dwa palniki. Jedzenie gotowane na pośrednim ogniu często jest uruchamiane na bezpośrednim ogniu, a następnie przenoszone do chłodnicy (pustej) części grilla, aby uzyskać równomierne, powolne gotowanie. Aby ciepło było jak najbardziej równomierne, zbuduj dwa stosy węgli lub zostaw wyłączony środkowy palnik gazowy i zapal te po obu stronach. Nie należy przygotowywać grilla gazowego do pośredniego grillowania, podgrzewając tylko jeden z dwóch palników.
Pozwól grillowi rozgrzać wszystkie palniki, jak zwykle, a następnie wyłącz jeden lub więcej.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.