Ugotuj książkę: Spaghettini w stylu Saliny z pomidorkami koktajlowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj gotować książkę: Spaghettini w stylu Salina z pomidorami koktajlowymi. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 93 centów za porcję. Jeśli masz ricotta salata, pomidorki koktajlowe, spaghettini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: Kiełbasa wieprzowa Spiedini z Bocconcini i pomidorkami koktajlowymi, Ugotuj książkę: steki Polenta ze szparagowym Pesto, pomidorkami koktajlowymi i Burratą, oraz Ugotuj Książkę: Smażone Zielone Pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Oliwę z oliwek i pomidorki koktajlowe przełożyć na dużą patelnię smażoną na patelni.
Posypać cayenne. Rozgrzać na średnim ogniu, aż pomidory zaczną wydzielać trochę soku, co jakiś czas potrząsając patelnią.
W międzyczasie obficie posolić wrzącą wodę w garnku i dodać spaghettini. Gotować, często mieszając, aż al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania makaronu.
Makaron przełożyć na patelnię, dodać czosnek i wrzucić z pomidorami.
Dodać 1/3 szklanki wody z makaronu. Wrzucić na średnim ogniu, aż woda i olej emulgować.
Dodaj więcej wody w razie potrzeby, łyżkę na raz, aż uzyskasz ładną kremową konsystencję i wszystkie nitki spaghettini są dobrze pokryte sosem. Liście mięty rozetrzyj na małe kawałki i wrzuć spaghettini.
Przełożyć do podgrzewanych misek i udekorować serem.