Ugotuj książkę: sos do pieczonego kurczaka
Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 129 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Mieszanka szalotki, marchewki, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ugotuj książkę: pieczona polędwica wołowa z sosem maślanym z czerwonego wina, Ugotuj książkę: smażony bas w paski z sałatką z tunezyjskiej ciecierzycy i sosem jogurtowym, oraz Ugotuj książkę: Pieczony kurczak z masłem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść patelnię, w której właśnie upiekłeś kurczaka na dużym ogniu i gotuj pozostałą skórę przez około 1 minutę. Soki gotują się i przyklejają do dna patelni.
Wylać wszystko oprócz 1 lub 2 łyżek wytopionego tłuszczu, jeśli chcesz.
Dodać cebulę i marchewkę i wymieszać płaską łyżką, aby pokryć warzywa tłuszczem. Gotować, aż cebula będzie przezroczysta, 3 do 4 protokół.
Dodaj wino i deglaze patelni, skrobanie się karmelizowanych bitów. Ugotuj całe wino (tłuszcz zacznie trzeszczeć). Nadal gotować, aż cebula i marchew są karmelizowane, 1 do 2 protokół.
Dodaj 1 szklankę gorącej wody, ponownie spalić patelnię i niech woda całkowicie się gotuje. Kiedy zaczyna się trzeszczenie, mieszać cebulę i marchewkę, aż staną się ładnie karmelizowane.
Dodaj kolejną 1 szklankę gorącej wody i gotuj, aż zmniejszy się o około dwie trzecie.
Do rafinowanego sosu: podczas gotowania wina i wody, roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu, dodając szalotkę jak masło topi. Gotować szalotka delikatnie, aż półprzezroczyste.
Zdjąć patelnię z ognia. Przecedzić sos do rondla z szalotką i doprowadzić do delikatnego duszenia.
Dodać pozostałe masło i zawirować go na patelni, aż całkowicie włączone do sosu. Wymieszać z ziołami. (Podczas gdy sos jest zmniejszenie, oddzielić nogi od kurczaka. Do sosu na patelni można dodać dowolne soki zgromadzone na desce do rzeźbienia.)
Dodaj sok z cytryny lub musztardę, jeśli chcesz. Ułóż kurczaka na talerzach. Trzymając z powrotem ciał stałych na patelni, wlać sos na kurczaka, lub łyżką sos na kurczaka.