Ugotuj książkę: soczewica z prażonymi burakami

Ugotuj książkę: soczewica z prażonymi burakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz liść laurowy, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: soczewica z pancettą, Ugotuj książkę: Grillowana soczewica, oraz Gotuj książkę: podstawowe soczewica Francuska.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°.
Buraki owinąć pojedynczo w folię aluminiową i umieścić na patelni do pieczenia. Buraki upiec do miękkości, około 1 godziny.
Podczas pieczenia buraków soczewicę opłucz w zimnej wodzie.
Włóż soczewicę do średniego garnka z 3 szklankami wody, cebulą, ząbkami czosnku i liściem laurowym. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż cała woda została wchłonięta i soczewica są miękkie, o 1 godzinę.
W razie potrzeby dodaj więcej wody. Użyj łyżki szczelinowej wyłowić cebulę, czosnek i liść laurowy.
Buraki wyjąć z piekarnika, rozpakować, a gdy ostygnie na tyle, aby się nimi zająć, zdjąć Skórki. Buraki pokroić w kostkę, a następnie dodać do len - tils. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć do naczynia i obficie skropić naprawdę dobrą oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, udekorować dużą ilością posiekanej natki pietruszki i szalotki.