Ugotuj książkę: smażony kurczak z nowoorleańskim konfetti
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: smażony kurczak z New Orleans Confetti spróbuj. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 682 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.93 za porcję. 44 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, mąkę, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ogórek koperkowy, można śledzić to danie główne z Cinnamon Swirl Coffeecake jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: fasola czerwona w stylu New Orleans, Ugotuj książkę: Szybki kurczak smażony, oraz Ugotuj książkę: Kurczak smażony z północy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka umyć w chłodnej wodzie i osuszyć papierowymi ręcznikami. Doprawić kurczaka solą, pieprzem i mieszanką przypraw.
Umieść kurczaka w jednej warstwie na tacy i przechowywać w lodówce odkryte przez co najmniej 1 godzinę i do 24 godzin.
Wlać olej do głębokiej patelni lub holenderskiego piekarnika na głębokość co najmniej 3 cali.
W misce ubijamy jajko, mleko i wodę.
Umieść mąkę w misce ashallow. Pogłębiać kurczaka zanurzając go w mieszaninie jaj, a następnie do mąki. Zaczynając od najcięższych kawałków i pracując partiami, aby uniknąć tłoczenia patelni, wsuń kurczaka do gorącego oleju. Dostosuj ciepło, aby utrzymać temperaturę oleju, jak frytki z kurczaka. Smażyć kurczaka, obracając szczypcami, aż soki wyjdą jasne po przekłuciu do kości ostrym nożem, a skórka będzie głęboka złotobrązowa i chrupiąca, około 15 minut na partię.
Kurczaka odcedzić na drucianym stelażu przez 10 minut, następnie podawać na gorąco, przyozdobione ogórkami i konfetti z czosnkiem i pietruszką.