Ugotuj książkę: smażona fasola mung z Tempeh jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól morską, tempeh, crème fraîche, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jak gotować: duszone manggo (fasola mung) z kremem kokosowym, Ugotuj książkę: fasola Szechuańska, oraz Ugotuj Książkę: Smażona Okra dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubić razem oliwę z oliwek i shoyu w szerokiej płytkiej misce i dodać tempeh. Wrzucić delikatnie, aż tempeh jest dobrze powlekane i odstawić na co najmniej 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Tempeh
Shoyu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Umieść tempeh, w jednej warstwie, na dużej patelni na średnim ogniu. Zastrzegamy wszelkie resztki mieszanki oliwy z oliwek; powinno być około 1 łyżka stołowa. Gotować tempeh, aż obie strony są głęboko złoty, kilka minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Tempeh
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Usuń tempeh z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tempeh
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę oliwy z oliwek-shoyu do patelni na średnim ogniu. Wymieszać w broccolini i kilka szczypty soli. Przykryć i gotować tylko przez minutę, aby gotować. Odkryć i mieszać w fasoli mung. Sauté, stale mieszając, aż broccolini jest jasne i lekko przetargu i fasola są gorące, kolejne kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Broccolini
Fasola Mung
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Shoyu
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką z cytryny i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
6
W małej misce wymieszać jogurt i 2 szczypty soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
7
Włącz mieszaninę fasoli na talerzu, top z tempeh i kilka dollops solonego jogurtu, i służyć natychmiast.Uwaga: fasola mung nie musi moczyć przed gotowaniem. Aby gotować, wystarczy przykryć 1 filiżankę / 6.5 oz / 185 g suszonej fasoli mung z kilkoma centymetrami wody w rondlu i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie bardzo delikatna, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Mung
Tempeh
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Dobrze spuścić. Będziesz miał wystarczająco dużo gotowanej fasoli mung do tego przepisu, plus trochę pozostało na przekąskę.