Ugotuj książkę: Sałatka z grillowanej kukurydzy i komosy ryżowej

Ugotuj książkę: Sałatka z grillowanej kukurydzy i komosy ryżowej
Ugotuj książkę: grillowana kukurydza i sałatka z komosy ryżowej to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pomidory śliwkowe, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: grillowana kukurydza na kolbie, Ugotuj książkę: pikantna sałatka kukurydziana, oraz Ugotuj książkę: Sałatka z krabów, kukurydzy i kminku w endywii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kukurydzę w dużym garnku lub innym pojemniku wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie uszy i napełnij ją wodą. Jeśli nie masz wystarczająco dużego pojemnika, użyj zlewu kuchennego. Pozostawić kukurydzę do namoczenia przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wyjmij z wody, wstrząśnij i mocno ściśnij łuski o ziarna kukurydzy, aby pozbyć się nadmiaru wody. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury (550°F) i zamknij pokrywę. Odczekać co najmniej 15 minut przed obniżeniem temperatury do średnio wysokiej (450°F) i kontynuować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Umieść kukurydzę na stojaku do grillowania, zamknij pokrywę i grilluj przez 5 minut. Obróć kukurydzę i grilluj przez kolejne 5 minut z zamkniętą pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Wyjmij z grilla i pozostaw na 5 minut. 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Odciągnij łuski i osusz kukurydzę: weź grillowane kłosy kukurydzy i odciągnij łuski, odsłaniając jądra. Nie usuwaj łusek. Jeśli to możliwe, zwiąż łuski z powrotem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5
Zwiększ temperaturę grilla do wysokiej (550°F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Umieść arkusz folii aluminiowej po jednej stronie gorącego grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Umieść wysuwane łuski na folii, pozwalając odsłoniętym ziarnom usiąść na ruszcie grillowym. (Odbywa się to tak, że łuski nie palą się przed kukurydzą może char.) Zamknij pokrywę grilla i pozostaw ziarna do char przez około 5 minut na stronę, lub aż staną się ciemne i złociste ze wszystkich stron. W tym momencie dodaj zieloną cebulę do grilla i char ze wszystkich stron, w sumie około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Kukurydzę i zieloną cebulę wyjąć z grilla i odstawić. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1
Umieść komosę ryżową, wodę i 1 łyżeczkę soli w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i opuścić na wolnym ogniu. Gotować przez 15 minut. Odkryć i sprawdzić, czy quinoa jest gotowy przechylając patelnię na bok, aby upewnić się, że cała woda została wchłonięta. Jeśli nie, kontynuuj gotowanie jeszcze przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przenieść gotowane quinoa do dużej miski i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Komosa Ryżowa GotowanaKomosa Ryżowa Gotowana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Pokrój ziarna kukurydzy off kolby, pokrój grillowaną zieloną cebulę i dodaj oba do komosy ryżowej. Wrzucić pomidory i kolendrę i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
2
Sałatkę skropić sokiem z limonki i oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić dobrze przed podaniem. 
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia50
Magazyn