Ugotuj książkę: rustykalny chleb Herbed Oliwkowy w stylu cypryjskim

Ugotuj książkę: rustykalny chleb Herbed Oliwkowy w stylu cypryjskim
Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli 23 grosze za porcję wpadnie w twój budżet, gotuj książkę: rustykalny Cyprus-Style Herbed Oliwkowy chleb może być super wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś drożdże do chleba, lodowatą wodę, sól kuchenną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gotuj książkę: Cheesy Herbed Popovers, Ugotuj książkę: oliwa z oliwek Gelato, oraz Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe.

Instrukcje

1
Pierwszy wzrost: w dużej misce dokładnie wymieszać mąkę, sól i drożdże. W innej misce lub miarki, energicznie ubić razem wodę, kolendrę, miętę i szczypiorek. Mieszaj mieszaninę do miski z mąką, aż ciasto zostanie lekko wymieszane. Następnie dodać oliwę z oliwek, zeskrobując po bokach miski i mieszając, aż do całkowitego wymieszania. Ciasto powinno być bardzo sztywne; w razie potrzeby dodać tyle mąki, aby je usztywnić. Delikatnie mieszać w oliwki, aż równomiernie rozłożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umyj wierzch olejem. Szczelnie przykryć miskę folią. W razie potrzeby, dla najlepszego smaku lub dla wygody, można przechowywać ciasto w lodówce przez 3 do 10 godzin. Następnie pozostaw do wzrostu w chłodnej temperaturze pokojowej przez 12 do 18 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Drugi wzrost: używając naoliwionej gumowej szpatułki, podnieś i złóż ciasto w kierunku środka, aż dokładnie poluzujesz miskę; nie spuszczaj powietrza bardziej niż to konieczne. Równomiernie posmaruj wnętrze holenderskiego piekarnika 3 1/2 do 4 qart lub innego ciężkiego garnka lub dużej, głębokiej, płaskiej zapiekanki żaroodpornej z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj mąkę kukurydzianą, a następnie przewracaj garnek w tę iz powrotem, aby rozprowadzić go po bokach. Odwróć ciasto do garnka; nie martw się, jeśli jest poszarpane lub krzywe. Wstrząsnąć garnkiem do środka ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Umyj powierzchnię oliwą z oliwek. Garnek przykryć pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Pozostawić do wyrośnięcia za pomocą jednej z tych metod: na 1 1/2 - do 2 1/2-godzinny regularny wzrost, odstawić w ciepłej temperaturze pokojowej; na 1-do 1 1/2-godzinny przyspieszony wzrost, odstawić w wyłączonej kuchence mikrofalowej wraz z 1 filiżanką wrzącej gorącej wody; lub na przedłużony wzrost, przechowywać w lodówce przez 4 do 24 godzin, a następnie ustawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
7
Pozostawić do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi się od jego spuszczonej wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Pieczenie: zmniejsz temperaturę piekarnika do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Piec na dolnej półce, pokryte, przez 55 do 60 minut lub aż chrupiące i lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Szczotkować bochenek z oliwą z oliwek i nadal piec, odkryte, testowanie, aż góra jest dobrze rumiane i szaszłyk włożony w najgrubszej części pochodzi ou z zaledwie kilku okruchów na czubku (lub do centrum rejestruje 207 do 208 stopni F na termometr natychmiastowego odczytu), 12 do 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
11
Piec przez 5 do 10 minut więcej, aby upewnić się, że Centrum jest zrobione. Schłodzić w garnku na stojaku z drutu przez 15 minut. Uruchom nóż wokół bochenka i wyjmij go do stojaka; pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Serwowanie i przechowywanie: ten Bochenek smakuje dobrze na ciepło, ale będzie cięty lepiej, gdy ostygnie. Całkowicie schłodzić przed przechowywaniem. Aby zachować chrupiącą skórkę, przechowuj udrapowane czystym ręcznikiem lub w ciężkiej papierowej torbie. Lub przechowywać hermetycznie w plastikowej torbie lub folii: skorupa zmięknie, ale może być chrupiące przez ogrzewanie bochenka, Odkryte, w piekarniku 400-stopni F przez kilka minut. Chleb będzie przechowywać w temperaturze pokojowej do 3 dni i może być zamrożony, hermetyczny, do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn