Ugotuj książkę: rustykalny chleb Herbed Oliwkowy w stylu cypryjskim
Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli 23 grosze za porcję wpadnie w twój budżet, gotuj książkę: rustykalny Cyprus-Style Herbed Oliwkowy chleb może być super wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś drożdże do chleba, lodowatą wodę, sól kuchenną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gotuj książkę: Cheesy Herbed Popovers, Ugotuj książkę: oliwa z oliwek Gelato, oraz Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe.
Instrukcje
Pierwszy wzrost: w dużej misce dokładnie wymieszać mąkę, sól i drożdże. W innej misce lub miarki, energicznie ubić razem wodę, kolendrę, miętę i szczypiorek. Mieszaj mieszaninę do miski z mąką, aż ciasto zostanie lekko wymieszane. Następnie dodać oliwę z oliwek, zeskrobując po bokach miski i mieszając, aż do całkowitego wymieszania. Ciasto powinno być bardzo sztywne; w razie potrzeby dodać tyle mąki, aby je usztywnić. Delikatnie mieszać w oliwki, aż równomiernie rozłożone.
Umyj wierzch olejem. Szczelnie przykryć miskę folią. W razie potrzeby, dla najlepszego smaku lub dla wygody, można przechowywać ciasto w lodówce przez 3 do 10 godzin. Następnie pozostaw do wzrostu w chłodnej temperaturze pokojowej przez 12 do 18 godzin.
Drugi wzrost: używając naoliwionej gumowej szpatułki, podnieś i złóż ciasto w kierunku środka, aż dokładnie poluzujesz miskę; nie spuszczaj powietrza bardziej niż to konieczne. Równomiernie posmaruj wnętrze holenderskiego piekarnika 3 1/2 do 4 qart lub innego ciężkiego garnka lub dużej, głębokiej, płaskiej zapiekanki żaroodpornej z oliwą z oliwek.
Dodaj mąkę kukurydzianą, a następnie przewracaj garnek w tę iz powrotem, aby rozprowadzić go po bokach. Odwróć ciasto do garnka; nie martw się, jeśli jest poszarpane lub krzywe. Wstrząsnąć garnkiem do środka ciasta.
Umyj powierzchnię oliwą z oliwek. Garnek przykryć pokrywką.
Pozostawić do wyrośnięcia za pomocą jednej z tych metod: na 1 1/2 - do 2 1/2-godzinny regularny wzrost, odstawić w ciepłej temperaturze pokojowej; na 1-do 1 1/2-godzinny przyspieszony wzrost, odstawić w wyłączonej kuchence mikrofalowej wraz z 1 filiżanką wrzącej gorącej wody; lub na przedłużony wzrost, przechowywać w lodówce przez 4 do 24 godzin, a następnie ustawić w temperaturze pokojowej.
Pozostawić do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi się od jego spuszczonej wielkości.
Pieczenie: zmniejsz temperaturę piekarnika do 425 stopni F.
Piec na dolnej półce, pokryte, przez 55 do 60 minut lub aż chrupiące i lekko rumiane.
Szczotkować bochenek z oliwą z oliwek i nadal piec, odkryte, testowanie, aż góra jest dobrze rumiane i szaszłyk włożony w najgrubszej części pochodzi ou z zaledwie kilku okruchów na czubku (lub do centrum rejestruje 207 do 208 stopni F na termometr natychmiastowego odczytu), 12 do 15 minut dłużej.
Piec przez 5 do 10 minut więcej, aby upewnić się, że Centrum jest zrobione. Schłodzić w garnku na stojaku z drutu przez 15 minut. Uruchom nóż wokół bochenka i wyjmij go do stojaka; pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Serwowanie i przechowywanie: ten Bochenek smakuje dobrze na ciepło, ale będzie cięty lepiej, gdy ostygnie. Całkowicie schłodzić przed przechowywaniem. Aby zachować chrupiącą skórkę, przechowuj udrapowane czystym ręcznikiem lub w ciężkiej papierowej torbie. Lub przechowywać hermetycznie w plastikowej torbie lub folii: skorupa zmięknie, ale może być chrupiące przez ogrzewanie bochenka, Odkryte, w piekarniku 400-stopni F przez kilka minut. Chleb będzie przechowywać w temperaturze pokojowej do 3 dni i może być zamrożony, hermetyczny, do 2 miesięcy.