Ugotuj książkę: Roladki Sushi z grilla z dzikim łososiem

Ugotuj książkę: Roladki Sushi z grilla z dzikim łososiem
Ugotuj książkę: grillowane Roladki Sushi z dzikiego łososia mogą być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 28g białka, oraz 18g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz liście shiso, cukier, sprężynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: pomarańczowy Pekan Dziki Ryż, Ugotuj książkę: duszony Halibut ze szparagami i grzybami, oraz Ugotuj książkę: Roladki z homara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nałóż olej na skórę łososia i połóż skórkę filetu na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
2
Posmaruj sosem sojowym na miąższu. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
3
W średnim garnku, połączyć ryż i wodę na pokrycie. Mieszaj do poziomu. Przykryć garnek i gotować na średnim ogniu, aż ryż wchłonie całą wodę, o 20 protokół. Wyłączyć ogień i puch ryż z łyżką. Pozostawić do odpoczynku, pod przykryciem, na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
W międzyczasie, w małej misce, ubić razem 4 łyżki octu ryżowego i cukru, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
5
Ugotowany ryż przełożyć do japońskiego okrągłego drewnianego pojemnika na ryż i rozprowadzić cienką warstwą. Podczas wachlowania (za pomocą tradycyjnego bambusowego wiosła, ręcznego wentylatora, karty lub czegokolwiek, co działa) ryż do schłodzenia, praca w mieszaninie octu. Zwilżyć ręce octem ryżowym, aby ryż nie przyklejał się do nich, dzieląc go na 6 równych porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Odstawić w temperaturze pokojowej, przykryte folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
7
Przygotować ogień pośredni w grillu węglowym lub gazowym. Grilluj łososia, skórkę w dół, na chłodniejszej stronie grilla, aż skóra będzie złota i chrupiąca, około 5 minut. Tymczasem posmaruj trochę oleju od strony ciała. Obróć i grilluj po drugiej stronie przez 3 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
8
Przenieść na talerz.
9
Wymieszać proszek wasabi i 2 łyżki wody, aż dobrze się połączą. Wasabi nie powinno przyklejać się do rąk po włożeniu w piłkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek WasabiProszek Wasabi
WasabiWasabi
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
10
Przykryj bambusową matę do sushi warstwą folii. (Pomoże to utrzymać matę w czystości i ułatwi usunięcie rolki sushi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
11
Umieść arkusz nori na wierzchu pokrytej maty, błyszczącej stronie w dół. Weź 1 porcję ryżu i rozłóż go równomiernie na dwie trzecie arkusza nori najbliżej Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
12
Następnie posmaruj cienką warstwę pasty wasabi w jednej linii wzdłuż szerokości rolki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Następnie nakładamy 3 liście shiso na wierzch, następnie trochę ogórka i kiełków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście ShisoLiście Shiso
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
KiełkiKiełki
14
Na koniec płatki około 2 łyżek łososia ze skórką i dodać go na wierzch. Korzystając z bambusowej maty, chwyć gruby koniec rolki i zwinąć ją szczelnie na składnikach. Należy pozostawić ostatnią trzecią część arkusza nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
15
Zwinąć składniki aż do końca arkusza nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
16
Usunąć każdą rolkę nori z plastiku i pokroić w poprzek na 6 równych części.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
17
Podawać z sosem sojowym i pastą wasabi z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn