Ugotuj książkę: Risotto z pieczarkami, oliwkami i porami

Ugotuj książkę: Risotto z pieczarkami, oliwkami i porami
Przepis ugotuj książkę: Risotto z grzybami, oliwkami i porami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, por, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: szafranowe Risotto z pieczarkami, Ugotuj książkę: makaron jajeczny z fasolą Fava, porami i smalcem, oraz Ugotuj książkę: smażone nadziewane oliwki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać masło i naoliwić kuchenkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2
Podsmażyć pory do miękkości, ale nie rumiane, o 2 protokół. Wymieszać z ryżem, upewniając się, aby dokładnie pokryć tłuszczem. Wymieszaj grzyby, oliwki i 3 1/4 szklanki bulionu (uważaj na rozpylanie oleju).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Zablokuj pokrywę na miejscu i nad wysokim ciepłem doprowadzaj do wysokiego ciśnienia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać wysokie ciśnienie i gotuj przez 4 minuty. Zmniejsz ciśnienie, umieszczając kuchenkę pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Zdejmij pokrywę, odchylając ją od siebie, aby umożliwić ucieczkę pary.
5
Risotto będzie w tym momencie dość zupy. Ustaw kuchenkę na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu, energicznie mieszając co minutę, aż mieszanina zgęstnieje i ryż jest miękki, ale nadal żucia, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Dodać trochę więcej bulionu, jeśli mieszanina wyschnie, zanim ryż osiągnie pożądaną konsystencję. Wyłączyć ogień, wymieszać parmezan i dodać sól do smaku (w razie potrzeby).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn