Ugotuj książkę: Prosciutto i Melon z przyprawioną oliwą z oliwek
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Ugotuj książkę: Prosciutto i Melon z przyprawioną oliwą z oliwek może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 234 kalorie, 3G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii dla niemowląt, kantalupę, chiles i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: oliwa z oliwek Gelato, Ugotuj książkę: prowansalska oliwkowa Fougasse, oraz Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłucz i osusz chiles, a następnie zdobądź każdy pieprz 3 razy nożem do parowania.
Umieść je w szklanym słoiku, napełnij słoik oliwą z oliwek i ustaw słoik w bezpośrednim świetle słonecznym na kilka godzin. (Lub jeśli chcesz natychmiast użyć oleju, ogrzej go na średnim ogniu przez 10 minut.) Przyprawiona oliwa z oliwek może być przechowywana, przykryta, w chłodnym ciemnym miejscu do 1 tygodnia.
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Ułóż plastry prosciutto w jednej warstwie na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Piec w piekarniku, aż prosciutto ciemnieje w kolorze i pachnie jak boczek, 6 do 8 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Gdy prosciutto jest wystarczająco chłodny do obsługi, kruszyć go na kawałki.
Skropić 1/4 szklanki przyprawionej oliwy z oliwek na kostkach melona w misce, i wrzucić do herbu. (W tym momencie można schłodzić melona.) Aby służyć, podziel melona na cztery talerze.
Każdą porcję posypać równą ilością pokruszonej prosciutto i udekorować 2 lub 3 liśćmi świeżej bazylii.