Ugotuj książkę: placki jabłkowe
Gotuj książkę: placki jabłkowe wymagają około 45 minut od początku do końca. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest nie najmniej zdrowe. Nasza sekcja poniżej może zawierać informacje, które mogą zwiększyć wynik. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ten przepis z www.seriouseats.com wymaga masła, firmy pieczenia jabłko, jajka, i olej z orzeszków ziemnych. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: placki jabłkowe, Ugotuj książkę: placki jabłkowe, oraz Ugotuj książkę: Fresh Corn Fritters.
Instrukcje
W misce wymieszać mąkę, 1/4 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu i 1 łyżeczkę soli.
W dużej misce, ubij razem żółtka, masło, i wanilia.
Ubij jedną trzecią mieszanki mąki, a następnie jedną trzecią piwa do mieszaniny żółtka jaja, aby połączyć.
Dodać resztę mieszanki mąki i piwa w dwóch dodatkach; trzepaczka dobrze połączyć. Odstawić ciasto na bok, aby odpocząć przez 30 minut.
Podczas gdy ciasto jest odpoczynku, obrać, rdzeń, i pokroić jabłko na dziesięć 1/8-cala-grube pierścienie.
Rozłóż pierścienie na dużej płycie. Wymieszać 1 łyżkę cukru i 1/4 łyżeczki cynamonu, posypać plasterkami jabłka.
Niech plastry sir na 20 minut, aby zmiękczyć i wchłonąć cukier.
Białka ubić na miękkie szczyty i delikatnie, ale dokładnie złożyć na ciasto.
W szerokiej, płytkiej misce ubijamy pozostałe 6 łyżek cukru, pozostałe 1/2 łyżeczki cynamonu i szczyptę soli.
Napełnij patelnię o wysokiej jednostronnej lub szerokim garnku z 2 cali oleju i podgrzać olej do 191°. partiami zanurz pierścienie jabłek w cieście, aby pokryć obie strony, i smażyć, turing raz, aż placki będą złote i chrupiące, o 3 protokół.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, natychmiast wrzucić mieszankę cynamonowo-cukrową i podawać na ciepło.