Ugotuj książkę: pieprz czarny Panna Cotta z figami
Ugotuj książkę: czarny pieprz Panna Cotta z figami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Ten przepis służy 7. Mieszanka pieprzu, mleka, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: świeża bazylia Panna Cotta, Pieprz czarny Panna Cotta z truskawkami i syropem balsamicznym, oraz Panna Cotta Z Figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzać czarny pieprz w garnku.
Dodaj śmietanę, cukier i fasolę waniliową i przynieś na wolnym ogniu.
Podczas gdy mieszanina gotuje się na wolnym ogniu, "zakwituj" żelatynę, mieszając ją z lodowatą wodą do miękkości.
Odcedzić nadmiar wody i rozpuścić w gorącej mieszance śmietany. Po rozpuszczeniu wyjąć z ognia i dodać mleko.
Umieść w łaźni lodowej i ostudź, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby zawiesić czarny pieprz i nasiona z fasoli wanilii.
Usuń fasolę wanilii i wlać do 2-uncji formy. Pozostawić do Ustawienia na 24 godziny.
Łodyga i ćwierć figi i rezerwy. Doprowadzić Prosecco i cukier do wrzenia w garnku, aby uzyskać syrop cukrowy. Jeszcze gorący syrop wlać na figi, stromo przez 10 minut, a następnie ostudzić.
Zdjąć pannę cottę z foremek i ułożyć na talerzu, na nim i wokół niego położyć kompot figowy.