Ugotuj książkę: Pieczony kurczak z masłem pomidorowym

Ugotuj książkę: Pieczony kurczak z masłem pomidorowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 589 kalorii, 31g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sherry, rozmaryn, duże łyżki pasty pomidorowej i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: pieczona marchewka i Ricotta Gnocchi z masłem herbacianym, Ugotuj książkę: pieczona polędwica wołowa z sosem maślanym z czerwonego wina, oraz Ugotuj książkę: zdrowy i pyszny Karczoch, pieczony w piecu pomidor i kozi ser Panini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Anchois, tymianek i sherry umieścić w rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Delikatnie dusić przez 15 minut. Odcedź, wyrzuć bryły, a Sherry z powrotem na patelnię. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż sherry zmniejszy się do 1/4 szklanki.
Ubijamy pastę pomidorową, następnie dodajemy masło po kawałku, ubijając, aż całe masło zostanie użyte i sos będzie gładki. Trzymaj ciepło nad garnkiem gotującej się wody lub schłodzić i schłodzić.
Dla kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 400°. Wytrzyj kurczaka do sucha papierowymi ręcznikami.
Kury kładziemy na stelażu na patelni do pieczenia. Natrzeć solą i pieprzem. Piecz, aż soki będą jasne, gdy przebijesz udo ostrym nożem, 45 do 60 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw kurczaka na około 15 minut.
Kurczaka pokroić na kawałki, ułożyć na półmisku, a łyżkę lub skropić dużą ilością masła pomidorowego.
Dekoruj natką pietruszki i rozmarynem.
Wariacja: aby sos pomidorowy masło, postępuj zgodnie z przepisem masła pomidorowego do momentu, gdy zmniejszysz sherry.
W misce ubić 2 żółtka i 1 łyżkę wody.
Żółtka i koncentrat pomidorowy ubić na sherry. Gotować na małym ogniu, stale ubijając, aby żółtka nie"mieszały się".
Dodać masło 1 kawałek na raz, ubijając, aż się stopi przed dodaniem następnego. Jeśli sos się oddzieli, wyjąć z ognia i ubić innym kawałkiem zimnego masła. Powinno wrócić do siebie. Wróć do ognia i dalej ubijaj masło po kawałku na raz.