Ugotuj książkę: pieczona marchewka i Ricotta Gnocchi z masłem herbacianym

Ugotuj książkę: pieczona marchewka i Ricotta Gnocchi z masłem herbacianym
Ugotuj książkę: pieczona marchewka i Ricotta Gnocchi z masłem Herbowanym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 481 kalorii, 11g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz masło, gałkę muszkatołową, ser parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: świeże Ricottan i jajko Ravioli z brązowym masłem, Ugotuj książkę: lasagne z palonym kalafiorem Ricottan i szpinakiem, oraz Ugotuj książkę: Pieczony kurczak z masłem pomidorowym.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Marchewki ułożyć w jednej warstwie na blasze do pieczenia lub płytkiej patelni i zalać 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Posypać odrobiną soli i wrzucić łopatką. Pieczemy marchewki przez 30 do 40 minut, lub aż będą całkowicie miękkie i rumiane w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Wyjąć z piekarnika i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
5
Masło rozgrzać na patelni umieszczonej na średnim ogniu. Gdy masło jest stopiony i zaczyna skwierczeć, mieszać w szalotki i sauté, mieszając często, 4 do 5 minut, lub aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać Prażone marchewki i wrzucić, aby połączyć je z szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
8
Przenieść marchewki do robota kuchennego i proces do dość gładkie (kilka małych bitów są dobre dla tekstury). Miarka się puree z marchwi do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MarchwiPuree Z Marchwi
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodaj ricottę, żółtka, Parmigiano, ½ łyżeczki soli, gałkę muszkatołową i kilka mielonych pieprzu. Delikatnie wymieszać w ¼ szklanki mąki, uważając, aby wszystko dokładnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
10
Umieść gałkę mąki w płytkiej misce. Miej pod ręką dwie standardowe łyżki stołowe. Jedną łyżką zgarnąć około 1 łyżki mieszanki marchwi, a następnie przenieść ją do drugiej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Przenieść mieszaninę tam iz powrotem kilka razy, aby pomóc ukształtować mieszaninę w kulkę (nie musi być idealnie okrągły). Delikatnie wrzuć kulkę do miski z mąką i lekko ją posmaruj. Następnie rzuć piłkę między dłonie, aby wytworzyć bryłkę wielkości kasztana.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Przełożyć do lekko posypanej mąką blachy do pieczenia / tacy. Powtarzaj, aż zużyjesz całą mieszaninę. Powinieneś skończyć z 32 do 36 gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
13
Przynieś duży garnek wody do toczącego się wrzenia i soli obficie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
14
Aby masło herbed: roztopić masło na małej patelni umieszczonej na średnim ogniu. Gdy masło jest stopiony i zaczyna skwierczeć, mieszać w ziołach i gotować, mieszając od czasu do czasu, tylko przez kilka minut, lub do momentu, gdy masło nabrało smaku ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Zdjąć z ognia. Łyżka niektóre z herbed masła do naczynia do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić wszystkie gnocchi w jednej warstwie przytulny. Ustaw naczynie w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
16
Gdy woda się zagotuje, ostrożnie wrzuć połowę gnocchi do garnka. Przykryć garnek, aż woda powróci do wrzenia, a następnie odkryć i gotować gnocchi przez około 5 minut. Będą unosić się na szczyt, gdy są prawie gotowe. Za pomocą skimmera lub dużej łyżki z rowkiem Usuń gnocchi do przygotowanego naczynia do pieczenia. Pozostałe gnocchi ugotować w ten sam sposób i dodać do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
SkimmerSkimmer
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
17
Skropić pozostałe masło herbed nad gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
18
¼ Szklanki sera Parmigiano posypać gnocchi i umieścić w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
GnocchiGnocchi
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
19
Piec gnocchi przez około 15 minut, lub aż są gorące w całym i ser topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
20
Podawać natychmiast. Podaj dodatkowy ser przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 48 dolarów za butelkę.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn