Ugotuj książkę: pieczona marchewka i Ricotta Gnocchi z masłem herbacianym
Ugotuj książkę: pieczona marchewka i Ricotta Gnocchi z masłem Herbowanym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 481 kalorii, 11g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz masło, gałkę muszkatołową, ser parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: świeże Ricottan i jajko Ravioli z brązowym masłem, Ugotuj książkę: lasagne z palonym kalafiorem Ricottan i szpinakiem, oraz Ugotuj książkę: Pieczony kurczak z masłem pomidorowym.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Marchewki ułożyć w jednej warstwie na blasze do pieczenia lub płytkiej patelni i zalać 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Fasola Cannelloni, Odsączona
3
Posypać odrobiną soli i wrzucić łopatką. Pieczemy marchewki przez 30 do 40 minut, lub aż będą całkowicie miękkie i rumiane w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Wyjąć z piekarnika i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Masło rozgrzać na patelni umieszczonej na średnim ogniu. Gdy masło jest stopiony i zaczyna skwierczeć, mieszać w szalotki i sauté, mieszając często, 4 do 5 minut, lub aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać Prażone marchewki i wrzucić, aby połączyć je z szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
7
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
8
Przenieść marchewki do robota kuchennego i proces do dość gładkie (kilka małych bitów są dobre dla tekstury). Miarka się puree z marchwi do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z Marchwi
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-o
9
Dodaj ricottę, żółtka, Parmigiano, ½ łyżeczki soli, gałkę muszkatołową i kilka mielonych pieprzu. Delikatnie wymieszać w ¼ szklanki mąki, uważając, aby wszystko dokładnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
10
Umieść gałkę mąki w płytkiej misce. Miej pod ręką dwie standardowe łyżki stołowe. Jedną łyżką zgarnąć około 1 łyżki mieszanki marchwi, a następnie przenieść ją do drugiej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Przenieść mieszaninę tam iz powrotem kilka razy, aby pomóc ukształtować mieszaninę w kulkę (nie musi być idealnie okrągły). Delikatnie wrzuć kulkę do miski z mąką i lekko ją posmaruj. Następnie rzuć piłkę między dłonie, aby wytworzyć bryłkę wielkości kasztana.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
12
Przełożyć do lekko posypanej mąką blachy do pieczenia / tacy. Powtarzaj, aż zużyjesz całą mieszaninę. Powinieneś skończyć z 32 do 36 gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
13
Przynieś duży garnek wody do toczącego się wrzenia i soli obficie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
Aby masło herbed: roztopić masło na małej patelni umieszczonej na średnim ogniu. Gdy masło jest stopiony i zaczyna skwierczeć, mieszać w ziołach i gotować, mieszając od czasu do czasu, tylko przez kilka minut, lub do momentu, gdy masło nabrało smaku ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
15
Zdjąć z ognia. Łyżka niektóre z herbed masła do naczynia do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić wszystkie gnocchi w jednej warstwie przytulny. Ustaw naczynie w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
16
Gdy woda się zagotuje, ostrożnie wrzuć połowę gnocchi do garnka. Przykryć garnek, aż woda powróci do wrzenia, a następnie odkryć i gotować gnocchi przez około 5 minut. Będą unosić się na szczyt, gdy są prawie gotowe. Za pomocą skimmera lub dużej łyżki z rowkiem Usuń gnocchi do przygotowanego naczynia do pieczenia. Pozostałe gnocchi ugotować w ten sam sposób i dodać do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Skimmer
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
17
Skropić pozostałe masło herbed nad gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
18
¼ Szklanki sera Parmigiano posypać gnocchi i umieścić w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
Gnocchi
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
19
Piec gnocchi przez około 15 minut, lub aż są gorące w całym i ser topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
20
Podawać natychmiast. Podaj dodatkowy ser przy stole.
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 48 dolarów za butelkę.