Ugotuj książkę: pieczona marchewka i Ricotta Gnocchi z masłem herbacianym

Ugotuj książkę: pieczona marchewka i Ricotta Gnocchi z masłem herbacianym
Ugotuj książkę: pieczona marchewka i Ricotta Gnocchi z masłem Herbowanym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 481 kalorii, 11g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz masło, gałkę muszkatołową, ser parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: świeże Ricottan i jajko Ravioli z brązowym masłem, Ugotuj książkę: lasagne z palonym kalafiorem Ricottan i szpinakiem, oraz Ugotuj książkę: Pieczony kurczak z masłem pomidorowym.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Marchewki ułożyć w jednej warstwie na blasze do pieczenia lub płytkiej patelni i zalać 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
3
Posypać odrobiną soli i wrzucić łopatką. Pieczemy marchewki przez 30 do 40 minut, lub aż będą całkowicie miękkie i rumiane w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Wyjąć z piekarnika i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Masło rozgrzać na patelni umieszczonej na średnim ogniu. Gdy masło jest stopiony i zaczyna skwierczeć, mieszać w szalotki i sauté, mieszając często, 4 do 5 minut, lub aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać Prażone marchewki i wrzucić, aby połączyć je z szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
7
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
8
Przenieść marchewki do robota kuchennego i proces do dość gładkie (kilka małych bitów są dobre dla tekstury). Miarka się puree z marchwi do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MarchwiPuree Z Marchwi
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodaj ricottę, żółtka, Parmigiano, ½ łyżeczki soli, gałkę muszkatołową i kilka mielonych pieprzu. Delikatnie wymieszać w ¼ szklanki mąki, uważając, aby wszystko dokładnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
10
Umieść gałkę mąki w płytkiej misce. Miej pod ręką dwie standardowe łyżki stołowe. Jedną łyżką zgarnąć około 1 łyżki mieszanki marchwi, a następnie przenieść ją do drugiej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Przenieść mieszaninę tam iz powrotem kilka razy, aby pomóc ukształtować mieszaninę w kulkę (nie musi być idealnie okrągły). Delikatnie wrzuć kulkę do miski z mąką i lekko ją posmaruj. Następnie rzuć piłkę między dłonie, aby wytworzyć bryłkę wielkości kasztana.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Przełożyć do lekko posypanej mąką blachy do pieczenia / tacy. Powtarzaj, aż zużyjesz całą mieszaninę. Powinieneś skończyć z 32 do 36 gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
13
Przynieś duży garnek wody do toczącego się wrzenia i soli obficie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
Aby masło herbed: roztopić masło na małej patelni umieszczonej na średnim ogniu. Gdy masło jest stopiony i zaczyna skwierczeć, mieszać w ziołach i gotować, mieszając od czasu do czasu, tylko przez kilka minut, lub do momentu, gdy masło nabrało smaku ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
15
Zdjąć z ognia. Łyżka niektóre z herbed masła do naczynia do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić wszystkie gnocchi w jednej warstwie przytulny. Ustaw naczynie w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
16
Gdy woda się zagotuje, ostrożnie wrzuć połowę gnocchi do garnka. Przykryć garnek, aż woda powróci do wrzenia, a następnie odkryć i gotować gnocchi przez około 5 minut. Będą unosić się na szczyt, gdy są prawie gotowe. Za pomocą skimmera lub dużej łyżki z rowkiem Usuń gnocchi do przygotowanego naczynia do pieczenia. Pozostałe gnocchi ugotować w ten sam sposób i dodać do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
SkimmerSkimmer
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
17
Skropić pozostałe masło herbed nad gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
18
¼ Szklanki sera Parmigiano posypać gnocchi i umieścić w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
GnocchiGnocchi
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
19
Piec gnocchi przez około 15 minut, lub aż są gorące w całym i ser topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
20
Podawać natychmiast. Podaj dodatkowy ser przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 48 dolarów za butelkę.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn