Ugotuj książkę: pasztet z wątróbki drobiowej
Gotuj książkę: pasztet z wątróbki drobiowej jest bezglutenowe i pierwotne hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz brandy, masło, szałwię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: Crostini z wątróbki drobiowej, Ugotuj książkę: kremowy pasztet z grzybów, oraz Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wątróbki z kurczaka moczyć w brandy przez 3 do 4 godzin w chłodnym miejscu; nie przechowywać w lodówce.
Odcedzić wątroby i rezerwy cieczy.
Szalotki podsmażyć w 1 łyżce masła, aż zwiędną.
Dodać wątróbki z kurczaka, szałwię, sól i pieprz do smaku. Smażyć, aż wątróbki nie są już różowe w środku, około pięciu minut.
Przenieść mieszaninę do miski robota kuchennego, dodać pozostałe masło, i proces do gładkiej.
Dodaj zastrzeżoną brandy i przetworzyć przez kolejne 30 sekund.
Przełożyć do miski, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 24 godziny przed podaniem.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mouton Cadet Bordeaux Rouge. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Mouton Cadet Bordeaux Rouge]()
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.