Ugotuj książkę: pasty z kurczakiem i porem
Przepis gotuj książkę: pasty z kurczaka i porów mogą zaspokoić Twoje pragnienie w około 1 godzina i 30 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. 81 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól morską i pieprz, jajko, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ugotuj książkę: pasty dyniowe, Ugotuj książkę: długi placek porowy, oraz Ugotuj książkę: wolno gotowany Por z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ciasto wymieszać mąkę z solą, następnie dodać pokrojone w kostkę masło i wrzucić, aż kawałki będą pokryte mąką. Wymieszać w wystarczającej ilości wody z lodem (8 do 10 łyżek stołowych), aby połączyć mieszaninę w dość twarde ciasto.
Uformuj ciasto rękami w prostokąt, a na dobrze obsypanej mąką powierzchni rozwałkuj je w jednym kierunku, z dala od siebie, tak aby uzyskać prostokąt o grubości około 3/8 cala. Złóż drugą trzecią w kierunku siebie, a następnie złóż najbliższą trzecią nad tym (raczej jak składanie listu biznesowego), tak aby teraz mieć prostokąt składający się z 3 równych warstw. Daj ciasto ćwierć obrotu, a następnie powtórz proces walcowania, składania i obracania jeszcze 5 razy. Zawiń ciasto w folię i pozostaw w lodówce na około 30 minut lub do godziny.
Aby zrobić nadzienie, rozpuść masło na patelni, dodaj pory i tymianek i gotuj delikatnie przez 5 do 10 minut, aż pory będą bardzo miękkie. Wymieszać śmietanę i gotować delikatnie przez 4 do 5 minut, aby zmniejszyć i zagęścić. Wymieszać z musztardą, dobrze doprawić i ostudzić.
Jeśli używasz świeżego kurczaka, dobrze doprawić i smażyć na oleju na patelni na średnim ogniu, aż równomiernie się rumią. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej do grubości około 1/8 cala. Używając talerza lub patelni do ciasta jako szablonu, Wytnij cztery 8-calowe okręgi; być może będziesz musiał zebrać ozdoby i przerolować je, aby uzyskać czwarty okrąg.
Łyżka mieszanki pora na jednej połowie każdego okręgu i stos kurczaka na górze.
Obrzeża ciasta posmarować niewielką ilością wody, drugą połowę ciasta złożyć na nadzieniu, tworząc kształt półksiężyca i dobrze zagniatać, aby uszczelnić.
Umieść na lekko naoliwionej blasze do pieczenia i posmaruj wierzchy pasty umyciem jajecznym.
Piec około 25 minut, aż się zarumienią. Jedz na ciepło lub na zimno.