Ugotuj książkę: Oreos bezglutenowe
Gotuj książkę: Oreos bezglutenowe jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 134 kalorie, 1G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz Holenderski proces kakao w proszku, mąkę ryżową, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 233 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bezglutenowe ciasteczka z orzechów piniowych z książki kucharskiej Wielkiego Kanionu, Bezglutenowe orzeszki piniowe i pudding daktylowy z książki kucharskiej Wielkiego Kanionu, oraz Bezglutenowe Domowe Oreos.
Instrukcje
W misce robota kuchennego połącz suche składniki. Puls do połączenia.
Dodaj zimne masło i pulsuj, aż nie pozostaną duże kawałki masła.
Dodać jajko i mleko. Wymieszać, aż ciasto uformuje się. (Ciasto powinno uformować kulkę i" zawirować " wokół miski robota kuchennego.) Jeśli ciasto jest suche, dodać 1 do 2 łyżeczek mleka i wymieszać, aby uformować ciasto.
Podzielić ciasto na pół i poklepać każdą połowę w okrągłą. Każde ciasto owinąć szczelnie folią. Schłodzić ciasto przez 4 godziny lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 350° F. Linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem. Odstawić patelnię.
Wyjąć ciasto z lodówki. Biała mąka ryżowa Twój blat i rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala. (Pamiętaj, że będziesz umieszczał dwa ciasteczka razem. Nie chcesz, aby poszczególne pliki cookie były zbyt grube.)
Ciasto pokroić na okrągłe za pomocą foremki do ciastek 1 1/2 cala. (Jeśli masz karbowaną foremkę do ciastek, użyj jej. Sprawi, że ciastko będzie wyglądało bardziej jak Oreo.)
Umieść ciasto na przygotowanej blasze do pieczenia, rozstaw ciasteczka około dwóch cali od siebie.
Piec 10 do 12 minut lub aż ciasteczka są aromatyczne. (Ciasteczka będą wyglądać "sucho" i pachną bardzo czekoladowo.)
Przenieś ciasteczka do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygły.
Do nadzienia: w małej misce, śmietany razem wszystkie składniki, aż będą gładkie. (Użyj średniej prędkości na mikserach ręcznych i stojących.)
Rozłóż nadzienie na połowie schłodzonych ciasteczek.
Do góry z pozostałych ciasteczek.