Ugotuj książkę: Miso Tofu Nuggets z Edamame
Gotuj książkę: Miso Tofu Nuggets z Edamame może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 285 kalorii, 14g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, moromi miso, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. 60 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Edamame Hummus, Sałatka Z Kukurydzy I Edamame Z Miso Tofu, oraz Ugotuj książkę: Tofu przyprawione.
Instrukcje
Podsmaż zieloną cebulę i imbir w oleju sezamowym przez kilka minut, a następnie usuń z ognia. Gotuj edamame w wystarczającej ilości wody, aby przykryć przez około 5 minut, aż stanie się miękki, ale nadal twardy. Alternatywnie, umieścić edamame na talerzu, przykryć folią i kuchenka mikrofalowa na wysoki przez 30 sekund.
Dodaj podsmażoną zieloną cebulę i imbir, miso, i sól.
Dokładnie wymieszać, używając nienagannie czystych rąk. Alternatywnie można mieszać to w robocie kuchennym, pulsując, aby połączyć. Gdy wszystko jest połączone do gładkiej pasty, wymieszać w edamame.
Podzielić mieszaninę tofu na dziewięć porcji i uformować okrągłe lub owalne spłaszczone bryłki. Płaszcz w skrobi kukurydzianej.
Rozgrzać 1 cal (2,5 cm) oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Olej jest wystarczająco gorący, gdy mały kawałek skrobi kukurydzianej tofu spadł do oleju zmienia kolor na brązowy w ciągu kilku sekund. Smażyć bryłki w partiach, uważając, aby nie przepełnić patelni, aż rumiane z obu stron.
Dobrze spuścić i schłodzić przed zapakowaniem.
Uwaga: te bryłki można z powodzeniem zamrozić. Tekstura zmieni się trochę, ale nadal będą dobre. Zimne bryłki można smażyć na suchej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż będą chrupiące na zewnątrz i podgrzane, lub delikatnie gotować w wywarze dashi, aby uzyskać bardziej miękką konsystencję. Są również dobre w zupie.