Ugotuj książkę: Millionaire ' s Shortbread
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Cook The Book: Millionaire ' s Shortbread. Jedna porcja zawiera 4413 kalorii, 119g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje $2.52 za porcję. Mieszanka glazury czekoladowej, cukru, żółtka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Millionaire ' s Shortbread, Millionaire ' s Shortbread, oraz Millionaire Shortbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło dno i boki aa 9-by-13-calowej patelni do pieczenia.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek ubijamy cukier i masło do wymieszania
Dodać 2 szklanki mąki i ubić, aż dobrze połączone.
Dodać żółtko i ubić na kilka sekund, lub aż po prostu połączone.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Kurz wierzch ciasta i ręce z odrobiną mąki. Użyj rąk, aby delikatnie wyrabiać ciasto na kwadrat o wymiarach 6 na 6 cali. Będziesz musiał obrócić ciasto i posypać wierzch mąką, jak idziesz.
Pozostałą 1/2 szklanki mąki posypać na powierzchni ciasta. Złóż ciasto i zagniataj do momentu włączenia, a następnie spłaszcz ciasto w prostokąt.
Przenieś prostokąt na przygotowaną patelnię i naciśnij go na patelnię.
Nakłuć ciasto widelcem i piec na środku piekarnika przez 20 do 22 minut, aż się zarumienią.
Przenieś do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Słodzone mleko skondensowane umieść w dużej misce zabezpieczonej przed kuchenką mikrofalową. Gotować na 50 procent mocy (Średnia) przez 4 minuty, mieszając energicznie w połowie, aż będzie gładka.
Gotować na 30 procent mocy (średnio-niska) przez 12 do 18 minut, aż bardzo gęsty i karmelowy kolor, mieszając energicznie co 2 minuty, aż będzie gładki.
Wlać nadzienie karmelowe na ostudzonym kruchym chlebie i umieścić patelnię w lodówce, aż ostygnie, około dwóch godzin.
Do polewy czekoladowej: w dużej metalowej misce nieaktywnej połącz czekoladę, syrop kukurydziany i masło. Ustaw miskę na rondlu z gotującą się wodą i gotuj, mieszając gumową łopatką, aż mieszanina będzie całkowicie gładka.
Wyjmij miskę z patelni i mieszaj przez 30 sekund, aby lekko ostygnąć.
Wlej mieszaninę na schłodzoną warstwę karmelu i użyj przesuniętej szpatułki, aby rozprowadzić ją na równą warstwę. Włóż do lodówki na 1 godzinę lub do momentu twardnienia glazury.
Wyjmij patelnię z lodówki na 30 minut przed podaniem, aby nie pękła polewa czekoladowa.
Pokroić w kwadraty i podawać.
Pręty można przechowywać w lodówce, szczelnie przykrytej, do 4 dni.