Ugotuj książkę: masło orzechowe i galaretki
Ugotuj książkę: masło orzechowe i galaretki mogą być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 69 centów za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 129 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier granulowany, mocno brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Batony z masłem orzechowym i galaretką owsianą, Masło orzechowe i galaretki, oraz Masło Orzechowe I Galaretki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ciasto słodkie ciasto: masło boki i dno szklanej lub jasnego metalu 9-by-13-calowej patelni. Wyłóż dół arkuszem pergaminu i posmaruj pergaminem.
Włóż cukier, mąkę i sól do malaksera i pulsuj, aż się połączą.
Dodać masło i pulsować aż do piaszczystego (około 6 do 10 szybkich impulsów). W małej misce ubić jajka i wlać je do robota kuchennego. Pulsuj, aż ciasto zacznie trzymać się razem. Uformuj ciasto na dysk, owinąć szczelnie w plastik i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Odkurzyć powierzchnię roboczą z posypką mąki. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na prostokąt nieco większy niż 9 na 13 cali (Rozmiar patelni)i o grubości około ¼ cala. (Ciasto może być lepkie. Upewnij się, że w razie potrzeby obracasz go nożem stołowym lub szpatułką offsetową i utrzymujesz powierzchnię roboczą w postaci mąki. Niektórzy ludzie łatwiej rozwałkować ciasto między dwiema warstwami pergaminu. Może to ułatwić przenoszenie i być nieco mniej brudne.)
Zawsze delikatnie poprowadź ciasto na patelnię i lekko wciśnij—bez ciągnięcia—w dno; nie jest konieczne podnoszenie ciasta po bokach patelni, tylko po to, aby całkowicie pokryć dno patelni. Odciąć nadmiar.
Umieść patelnię w zamrażalniku na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wyjmij patelnię z zamrażarki, ułóż ją folią aluminiową i napełnij trzy czwarte masą ciasta lub suszoną fasolą.
Piec przez 15 minut, następnie zdjąć folię i ciężarki i piec przez kolejne 10 minut, lub do momentu, gdy skórka jest lekko rumiane.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu, aby ostygła.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163°.
Aby nadzienie z masła orzechowego: w misce stojącego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubijaj masło, aż będzie całkowicie gładkie.
Dodać masło orzechowe i ubić do połączenia.
Dodać cukier cukierniczy i wanilię i ubić na gładką masę. Zeskrobać po bokach miski i ponownie ubić. Obrócić mieszaninę na skorupę i za pomocą przesuniętej szpatułki rozprowadzić ją na równą warstwę. Schłodzić warstwę masła orzechowego podczas dokonywania okruchy polewa.
Aby polewa okruchy: w dużej misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, sól, soda oczyszczona i cynamon.
Dodaj brązowy cukier i użyj rąk, aby wcierać go, aż mieszanina będzie jednolita w Kolorze. Wymieszać z owsem.
Umieść suchą mieszankę w misce stojącego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek.
Dodać masło i ubić na małej prędkości, aż luźne okruchy tworzą.
Rozprowadzić galaretkę w równomiernej warstwie na nadzieniu z masła orzechowego.
Posypać okruchy polewą, aż galaretka nie będzie już widoczna.
Piec paski przez 20 do 25 minut, obracając patelnię w połowie, lub do góry jest brązowy.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygła, a następnie pokrój pręty i podawaj.Uwaga: paski można przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku do 2 dni.