Ugotuj książkę: masło orzechowe i galaretki

Ugotuj książkę: masło orzechowe i galaretki
Ugotuj książkę: masło orzechowe i galaretki mogą być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 69 centów za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 129 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier granulowany, mocno brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Batony z masłem orzechowym i galaretką owsianą, Masło orzechowe i galaretki, oraz Masło Orzechowe I Galaretki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby ciasto słodkie ciasto: masło boki i dno szklanej lub jasnego metalu 9-by-13-calowej patelni. Wyłóż dół arkuszem pergaminu i posmaruj pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Włóż cukier, mąkę i sól do malaksera i pulsuj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
3
Dodać masło i pulsować aż do piaszczystego (około 6 do 10 szybkich impulsów). W małej misce ubić jajka i wlać je do robota kuchennego. Pulsuj, aż ciasto zacznie trzymać się razem. Uformuj ciasto na dysk, owinąć szczelnie w plastik i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc. 
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Odkurzyć powierzchnię roboczą z posypką mąki. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na prostokąt nieco większy niż 9 na 13 cali (Rozmiar patelni)i o grubości około ¼ cala. (Ciasto może być lepkie. Upewnij się, że w razie potrzeby obracasz go nożem stołowym lub szpatułką offsetową i utrzymujesz powierzchnię roboczą w postaci mąki. Niektórzy ludzie łatwiej rozwałkować ciasto między dwiema warstwami pergaminu. Może to ułatwić przenoszenie i być nieco mniej brudne.)  
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Zawsze delikatnie poprowadź ciasto na patelnię i lekko wciśnij—bez ciągnięcia—w dno; nie jest konieczne podnoszenie ciasta po bokach patelni, tylko po to, aby całkowicie pokryć dno patelni. Odciąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Umieść patelnię w zamrażalniku na 30 minut. 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Rozgrzej piekarnik do 191°. 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
8
Wyjmij patelnię z zamrażarki, ułóż ją folią aluminiową i napełnij trzy czwarte masą ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Piec przez 15 minut, następnie zdjąć folię i ciężarki i piec przez kolejne 10 minut, lub do momentu, gdy skórka jest lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Przenieś patelnię do stojaka z drutu, aby ostygła. 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
12
Aby nadzienie z masła orzechowego: w misce stojącego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubijaj masło, aż będzie całkowicie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
13
Dodać masło orzechowe i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
14
Dodać cukier cukierniczy i wanilię i ubić na gładką masę. Zeskrobać po bokach miski i ponownie ubić. Obrócić mieszaninę na skorupę i za pomocą przesuniętej szpatułki rozprowadzić ją na równą warstwę. Schłodzić warstwę masła orzechowego podczas dokonywania okruchy polewa.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
15
Aby polewa okruchy: w dużej misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, sól, soda oczyszczona i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
16
Dodaj brązowy cukier i użyj rąk, aby wcierać go, aż mieszanina będzie jednolita w Kolorze. Wymieszać z owsem. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodkie Chipsy Czekoladowe Lub Chipsy ToffiPółsłodkie Chipsy Czekoladowe Lub Chipsy Toffi
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
17
Umieść suchą mieszankę w misce stojącego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
18
Dodać masło i ubić na małej prędkości, aż luźne okruchy tworzą. 
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
1
Rozprowadzić galaretkę w równomiernej warstwie na nadzieniu z masła orzechowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
2
Posypać okruchy polewą, aż galaretka nie będzie już widoczna.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
3
Piec paski przez 20 do 25 minut, obracając patelnię w połowie, lub do góry jest brązowy. 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Przenieś patelnię do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygła, a następnie pokrój pręty i podawaj.Uwaga: paski można przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku do 2 dni. 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia4
Magazyn