Ugotuj książkę: marynowany Daikon, marchew i ogórek
Ugotuj książkę: marynowany Daikon, marchewka i ogórek to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 80 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka do 3 marchew, ocet ryżowy, ogórek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Banh Mi z daikonem i ogórkiem z marchwi, Sałatka z ogórków kiszonych i Daikon, oraz Kiszony ogórek, marchew i Daikon.
Instrukcje
W dużej misce, wrzucić marchew, daikon, i ogórek z solą.
Odcedzić, wyciskając warzywa, aby pozbyć się ich nadmiaru wody.
Włóż warzywa do zamykanej plastikowej torby.
W małej misce, ubij razem cukier i ocet ryżowy, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Dodaj warzywa, wraz z chili (es) (jeśli używasz). Uszczelnij worek, wyciskając powietrze.
Odstawić na co najmniej 1 godzinę.Im dłużej warzywa marynują, tym bardziej marynowane będą smakować. Jedz jako dodatek do każdego grillowanego białka. Tnie tłuszcz i wprowadza ładną chrupiącą teksturę do delikatnego mięsa.
Uwagi: im cieńsze cięcie warzyw, tym bardziej miękkie stanie się podczas trawienia. Aby uzyskać natychmiastowe 1-godzinne ogórki, pokrój warzywa na cienko, aby wchłonęły smak, ale nadal mają trochę chrupkości (będą lekko zwiędłe). Jeśli chcesz, aby ogórki z wyprzedzeniem, wyciąć je grube (1/4 cala lub więcej) i marynować je przez co najmniej 3 dni lub do 1 tygodnia, w lodówce.
Im dłużej warzywa siedzą w płynie do wytrawiania, tym bardziej miękka konsystencja i bardziej wyraźny smak.