Ugotuj książkę: makaroniki Szafranowo-Kardamonowe
Ten przepis służy 35 i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli masz kokos, białka jaj, nitki szafranowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Makaroniki szafranowo-kardamonowe, Ugotuj książkę: szafranowe Risotto z pieczarkami, oraz Ugotuj książkę: kardamon-brązowy cukier Snickerdoodles.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350° F. przygotuj blachę do pieczenia, wykładając ją papierem do pieczenia i lekko spryskując sprayem nonstick.
W misce wymieszać kokos, mleko skondensowane, kardamon, szafran i sól. (Utworzy mieszaninę, która nie jest jak typowe ciasto na ciastka, ale jeden białka jaj są składane w, mieszanina będzie trzymać razem.)
Delikatnie złożyć białka.
Za pomocą łyżki uformuj mieszaninę w kulki wielkości łyżki stołowej i umieść 1 cal od siebie na przygotowanej patelni.
Piec makaroniki przez 14 do 16 minut, aż Na zewnątrz jest bardzo lekko brązowy, środek jest miękki, a spody zaczynają się złotobrązowe.
Wyjąć z piekarnika. Pozostawić do ostygnięcia na około 20 minut.
Podawać w temperaturze pokojowej. Można je przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia.
Używaj jajek w temperaturze pokojowej do ubijania. Lubię dodać odrobinę soku z cytryny, soli lub śmietany z kamienia nazębnego, aby pomóc jajkom dostać się na szczyty. Gdy zaczniesz je trzepać i osiągną miękki szczyt, zatrzymaj się. Jeśli nadal będziesz je bić, białka rozpadną się i będziesz miał miękki bałagan na rękach.