Ugotuj książkę: makaron z serem z Soubise

Ugotuj książkę: makaron z serem z Soubise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj gotować książkę: makaron z serem z Soubise. Ten przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Jeśli masz Panko bułka tarta, papryka, parmigiano-reggiano, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 346 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: ser Pimento, Gotuj książkę: makaron z serem Carroty, oraz Ugotuj książkę: ser Burekas.

Instrukcje

1
Zrobić Soubise: rozpuścić połowę masła na średniej patelni na średnim ogniu i dodać cebulę i szczyptę soli.  Gotować, mieszając, aż cebula będzie ładnie karmelizowana. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
W małym rondlu na średnim ogniu roztopić pozostałe masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać szalotkę i szczyptę soli na trzy palce i gotować, aż część wody gotuje się z masła, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodać mąkę, wymieszać, aby wymieszać ją z masłem i gotować, aż mieszanina nabiera tostowego aromatu, kilka minut. Stopniowo ubijaj mleko i mieszaj z płaską drewnianą łyżką lub łopatką, aby upewnić się, że mąka nie przykleja się do dna patelni, aż sos dojdzie do duszenia i zgęstnieje, kilka minut więcej. Wymieszać szczyptę soli na trzy palce, ocet winny biały, sherry, sos rybny, sucha musztarda, czarny pieprz, gałka muszkatołowa, cayenne i wędzoną paprykę (jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Sos RybnySos Rybny
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać cebulę do sosu i mieszać aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
6
Przenieść sos do blendera i proces aż do puréed, lub purée na patelni z blenderem ręcznym. Utrzymuj SOS ciepły na małym ogniu. Powinieneś mieć około 2 filiżanki.  
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Gotować makaron tylko do al dente, odcedzić, powrót go do garnka. Użyj 1 łyżkę masła do smarowania na 9-na-13-cala naczynia do pieczenia lub innego odpowiednio wielkości, naczynia żaroodpornego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Umieścić makaron w dużej misce. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Połowę sera Franche posypać soubise i mieszać aż do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
ComteComte
10
Zdjąć z ognia i zalać makaron. Wrzucić makaron i wlać do naczynia do pieczenia. Top z pozostałą Franche. Makaron można piec natychmiast lub później w ciągu dnia, lub można go przykryć i schłodzić do 3 dni przed pieczeniem. 
Składniki, których będziesz potrzebować
ComteComte
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
11
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Posyp makaron Parmigiano-Reggiano (jeśli używasz). W małej misce, wrzucić panko z pozostałym roztopionym masłem i rozprowadzić to na górze.  Przykryć folią aluminiową i piec do ogrzania, około 30 minut (dłużej, jeśli został schłodzony w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Usuń folię i piec, aż ser jest ładnie rumiane, lub włączyć brojlerów / grill i broil / grill, aż top jest rumiane, 15 do 20 więcej minut. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
14
Podawać natychmiast. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn