Ugotuj książkę: makaron z serem z Soubise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj gotować książkę: makaron z serem z Soubise. Ten przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Jeśli masz Panko bułka tarta, papryka, parmigiano-reggiano, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 346 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: ser Pimento, Gotuj książkę: makaron z serem Carroty, oraz Ugotuj książkę: ser Burekas.
Instrukcje
Zrobić Soubise: rozpuścić połowę masła na średniej patelni na średnim ogniu i dodać cebulę i szczyptę soli. Gotować, mieszając, aż cebula będzie ładnie karmelizowana.
W małym rondlu na średnim ogniu roztopić pozostałe masło.
Dodać szalotkę i szczyptę soli na trzy palce i gotować, aż część wody gotuje się z masła, o 1 minutę.
Dodać mąkę, wymieszać, aby wymieszać ją z masłem i gotować, aż mieszanina nabiera tostowego aromatu, kilka minut. Stopniowo ubijaj mleko i mieszaj z płaską drewnianą łyżką lub łopatką, aby upewnić się, że mąka nie przykleja się do dna patelni, aż sos dojdzie do duszenia i zgęstnieje, kilka minut więcej. Wymieszać szczyptę soli na trzy palce, ocet winny biały, sherry, sos rybny, sucha musztarda, czarny pieprz, gałka muszkatołowa, cayenne i wędzoną paprykę (jeśli używasz).
Dodać cebulę do sosu i mieszać aż do ogrzania.
Przenieść sos do blendera i proces aż do puréed, lub purée na patelni z blenderem ręcznym. Utrzymuj SOS ciepły na małym ogniu. Powinieneś mieć około 2 filiżanki.
Gotować makaron tylko do al dente, odcedzić, powrót go do garnka. Użyj 1 łyżkę masła do smarowania na 9-na-13-cala naczynia do pieczenia lub innego odpowiednio wielkości, naczynia żaroodpornego.
Umieścić makaron w dużej misce.
Połowę sera Franche posypać soubise i mieszać aż do rozpuszczenia.
Zdjąć z ognia i zalać makaron. Wrzucić makaron i wlać do naczynia do pieczenia. Top z pozostałą Franche. Makaron można piec natychmiast lub później w ciągu dnia, lub można go przykryć i schłodzić do 3 dni przed pieczeniem.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Posyp makaron Parmigiano-Reggiano (jeśli używasz). W małej misce, wrzucić panko z pozostałym roztopionym masłem i rozprowadzić to na górze. Przykryć folią aluminiową i piec do ogrzania, około 30 minut (dłużej, jeśli został schłodzony w lodówce).
Usuń folię i piec, aż ser jest ładnie rumiane, lub włączyć brojlerów / grill i broil / grill, aż top jest rumiane, 15 do 20 więcej minut.