Ugotuj książkę: Lex Pieczony kurczak z boczkiem i pikantną kawą Rub

Ugotuj książkę: Lex Pieczony kurczak z boczkiem i pikantną kawą Rub
Gotuj książkę: Lex Pieczony kurczak z boczkiem i pikantną kawą Rub jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 97 g tłuszczu, oraz w sumie 1333 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cebuli, świeżo wyciśnięty sok z cytryny, gruba sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Pieczony kurczak w Porchettacie, Gotuj książkę: Thomas Keller ' S One-Pot Roast Chicken, oraz Ugotuj książkę: Spaghetti pełnoziarniste z pieczonym kurczakiem, posiekaną brukselką i parmezanem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Ułóż 6 plastrów boczku w głębokiej blasze do pieczenia 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Piec przez 20 minut, lub aż boczek jest chrupiące i większość tłuszczu jest renderowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Ostrożnie wyjąć blachę z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach i zarezerwować do innego użycia. Gdy tłuszcz nieco ostygnie, wlej do miarki Pyrex. Powinieneś mieć około 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Ciepło 1/4 szklanki tłuszczu na dużej patelni na małym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodać cebulę i seler. Przykryć i pocić, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Dodaj jabłko, porzeczki, czosnek, tymianek, płatki czerwonej papryki, skórkę z cytryny, sól i czarny pieprz. Wymieszać, aby wymieszać. Gotować, przykryte, aż cebula i seler są przezroczyste, o 5 do 7 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
PorzeczkiPorzeczki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
9
Zdjąć z ognia, wymieszać z natką pietruszki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
10
Lekko posmaruj dno i boki 15-calowej owalnej patelni z 1 łyżką wytopionego tłuszczu z boczku. Ułóż kromki chleba, aby pokryć całe dno naczynia do pieczenia. (Jeśli chleb jest zbyt duży, aby łatwo się zmieścił, wystarczy pokroić kromki na mniejsze kawałki, aby prawidłowo układały całe dno naczynia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
11
Warstwę mieszanki cebuli na wierzchu chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
12
Ułożyć kurczaka, skórkę do góry, nad cebulą i chlebem. Pocierać 2 łyżkami tłuszczu boczku i 4 łyżkami rub kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
13
Wlać sok z cytryny na kurczaka, a następnie położyć Pozostałe plastry boczku na wierzchu kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
14
Całość wstawiamy do piekarnika i gotujemy, odsłaniając. Po około 45 minutach sprawdź, czy boczek jest chrupiący na wierzchu kurczaka. Gdy już ma, zdjąć go z kurczaka i położyć go bezpośrednio na mieszaninie chleba, tak aby kurczak może brązowy. Zmień funkcję piekarnika na broil, ale kontynuuj w temperaturze 204°. kurczak powinien być wykonany w ciągu 15 do 20 minut; skóra powinna być ładnie chrupiąca, a soki powinny biegać jasne, gdy ptak jest ukłuty widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
Całość posypać 1 łyżką przyprawy do kawy Rub i odstawić na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
17
Kurczaka wyjąć na deskę do krojenia i pokroić na ćwiartki. Narysuj ostry nóż przez boczek, chleb i mieszankę cebuli, aby go rozbić. Łyżka trochę mieszanki na każdym talerzu i umieścić kurczaka na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn