Ugotuj książkę: kardamon-brązowy cukier Snickerdoodles
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj gotować książkę: kardamon-brązowy cukier Snickerdoodles spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 64 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 70 i kosztuje 8 centów za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ugotuj książkę: makaroniki Szafranowo-Kardamonowe, Ugotuj książkę: mus czekoladowy z nasionami kardamonu, oraz Ugotuj Książkę: Tort Kawowy Z Glazurą Espresso I Kardamonem Cru dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce przesiać mąkę, śmietanę z kamienia nazębnego, sodę oczyszczoną, 1 łyżeczkę kardamonu i sól.
Połącz masło i brązowy cukier w misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła. Beat na średniej prędkości przez 1 minutę. Obróć prędkość do wysokiej I beat aż bardzo lekkie i puszyste, 2 lub 3 minuty, zatrzymując się kilka razy, aby zeskrobać po bokach miski w razie potrzeby. Zmniejsz prędkość do średniej i ubić jajka, po jednym na raz i wanilię.
Dodaj około jednej trzeciej suchych składników do miski miksera i ubijaj na małej prędkości, aż do pełnego włączenia. Powtórz jeszcze dwa razy, zatrzymując się, aby zeskrobać boki miski w razie potrzeby, aż do włączenia suchych składników.
Ciasto przełożyć do lodówki i schłodzić przez około godzinę, aż będzie twarde.
W średniej misce wymieszać granulowany cukier i pozostałą 1/2 łyżeczki kardamonu. Użyj # 100 disher (a 3/4-łyżka miarki) lub łyżka do miarki małe kulki ciasta kilka na raz do mieszaniny cukru kardamon, a następnie toczyć kawałki do ich pokrycia i lekko toczyć je w kulki między dłońmi, naciskając mieszaninę cukru do ciasta.
Rozgrzej piekarnik do 177° za pomocą stojaka na piekarnik na środku piekarnika. Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Ustaw tyle ciasteczek, ile zamierzasz upiec około 2 cali od siebie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec przez 5 minut, a następnie obrócić blachę do pieczenia z przodu do tyłu. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 4 do 6 minut, aż wierzchołki ciastek są trzaskane, a krawędzie są ledwo rumiane.
Przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.
Pozostałe ciasto ustawić blisko siebie, ale bez dotykania blachy do pieczenia i zamrozić do twardości, co najmniej 1 godzinę.
Wyjmij blachę do pieczenia z zamrażarki i umieść ciasteczka w bezpiecznej dla zamrażarki, zamykanej plastikowej torbie, rozwijając nadmiar powietrza przed zapieczętowaniem. Zwrócić do zamrażarki i przechowywać do 3 miesięcy.
Pieczemy zamrożone ciasteczka przez 14 do 16 minut, aż wierzchołki ciastek są trzaskane, a krawędzie są ledwo rumiane.