Ugotuj książkę: Jalapeño-Cheddar-muffiny kukurydziane
Gotuj książkę: Jalapeño-Cheddar-muffinki kukurydziane to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, cheddar, mąka ryżowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Fettuccine z krewetkami skalnymi, kukurydzą i Jalapeno, Ugotuj książkę: Corniest Corn Muffins, oraz Muffinki Kukurydziane Jalapeño-Cheddar.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350° F. Ułóż 12-filiżankową patelnię na muffinki z papierowymi wkładkami.
W średniej misce wymieszać suche składniki.
W małej misce ubij razem jajko, olej roślinny, mleko.
Na suche składniki wlać masę jajeczną. Zmiksować przez 1 minutę. (Używaj wysokiej prędkości z ręcznym mikserem lub średniej wysokości z mikserem stojącym.) Za pomocą drewnianej łyżki wymieszać ser cheddar i paprykę jalapeño.
Łyżka ciasto do kubków muffin tak, że są one dwie trzecie pełne.
Piec przez 20 do 25 minut lub aż tester do środka muffinki wyjdzie czysty.
Umieść patelnię na stojaku z drutu do ostygnięcia, 2 do 3 minut.
Wyjmij muffinki z patelni i umieść bezpośrednio na stojaku, aby całkowicie ostygły. Przechowywać w szczelnym pojemniku.