Ugotuj książkę: Indyjska Sałatka z jagnięciną i marchewką

Ugotuj książkę: Indyjska Sałatka z jagnięciną i marchewką
Przepis gotuj książkę: Indyjska Sałatka z jagnięciny i marchwi jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.78 za porcję. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 26g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, sól morską, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: pikle indyjskie, Ugotuj książkę: jagnięcina Kofta, oraz Ugotuj Książkę: Duszone Ramię Jagnięciny.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię i smażyć mieloną jagnięcinę, aż wszystkie tłuszcze się z niej wydostaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać garam masala i dobrą szczyptę soli i dać mu wymieszać. Smażyć, aż mięso będzie chrupiące. Marchewki ogolić na długie cienkie paski za pomocą obieraczki lub krajalnicy do mandoliny i trzymać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
3
Podgrzej małą patelnię na umiarkowanym ogniu i tostuj nasiona kminku przez 30 sekund-zaczną pachnieć orzechowo i cudownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Umieścić je w tłuczku i moździerzu i zmielić je.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
5
Umieść patelnię z powrotem na ogniu i upiecz nasiona sezamu na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Przenieść na talerz.
7
Pokrój obrane szalotki lub wafel cebulowy cienko.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
( 55 Wafli)( 55 Wafli)
8
Aby zrobić sos, umieścić skórkę z cytryny i sok w misce i dodać szalotki lub cebulę, starty imbir, mielony kminek i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Ubić wszystko razem z około 5 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
10
Zalać marchewki dressingiem, dodać kolendrę i liście mięty i wymieszać palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Chrupiącą jagnięcinę podzielić na cztery talerze i położyć na wierzchu ubraną sałatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12
Posypać prażonym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
13
Podawać z chlebem naan, jogurtem i cytryną, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
NaanNaan
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner
Pratsch Organic Gruner Veltliner
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn