Ugotuj książkę: Indyjska Sałatka z jagnięciną i marchewką
Przepis gotuj książkę: Indyjska Sałatka z jagnięciny i marchwi jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.78 za porcję. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 26g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, sól morską, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: pikle indyjskie, Ugotuj książkę: jagnięcina Kofta, oraz Ugotuj Książkę: Duszone Ramię Jagnięciny.
Instrukcje
1
Rozgrzać dużą patelnię i smażyć mieloną jagnięcinę, aż wszystkie tłuszcze się z niej wydostaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać garam masala i dobrą szczyptę soli i dać mu wymieszać. Smażyć, aż mięso będzie chrupiące. Marchewki ogolić na długie cienkie paski za pomocą obieraczki lub krajalnicy do mandoliny i trzymać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Słonina Wieprzowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
3
Podgrzej małą patelnię na umiarkowanym ogniu i tostuj nasiona kminku przez 30 sekund-zaczną pachnieć orzechowo i cudownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Umieścić je w tłuczku i moździerzu i zmielić je.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
5
Umieść patelnię z powrotem na ogniu i upiecz nasiona sezamu na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Przenieść na talerz.
7
Pokrój obrane szalotki lub wafel cebulowy cienko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
( 55 Wafli)
8
Aby zrobić sos, umieścić skórkę z cytryny i sok w misce i dodać szalotki lub cebulę, starty imbir, mielony kminek i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek Mielony
Srebrne Nonpareile
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Ubić wszystko razem z około 5 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Zalać marchewki dressingiem, dodać kolendrę i liście mięty i wymieszać palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Słonina Wieprzowa
11
Chrupiącą jagnięcinę podzielić na cztery talerze i położyć na wierzchu ubraną sałatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
12
Posypać prażonym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
13
Podawać z chlebem naan, jogurtem i cytryną, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Cytrynowy
Naan
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.