Ugotuj książkę: Indyjska Sałatka z jagnięciną i marchewką
Przepis gotuj książkę: Indyjska Sałatka z jagnięciny i marchwi jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.78 za porcję. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 26g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, sól morską, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: pikle indyjskie, Ugotuj książkę: jagnięcina Kofta, oraz Ugotuj Książkę: Duszone Ramię Jagnięciny.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię i smażyć mieloną jagnięcinę, aż wszystkie tłuszcze się z niej wydostaną.
Dodać garam masala i dobrą szczyptę soli i dać mu wymieszać. Smażyć, aż mięso będzie chrupiące. Marchewki ogolić na długie cienkie paski za pomocą obieraczki lub krajalnicy do mandoliny i trzymać z boku.
Podgrzej małą patelnię na umiarkowanym ogniu i tostuj nasiona kminku przez 30 sekund-zaczną pachnieć orzechowo i cudownie.
Umieścić je w tłuczku i moździerzu i zmielić je.
Umieść patelnię z powrotem na ogniu i upiecz nasiona sezamu na złoty kolor.
Pokrój obrane szalotki lub wafel cebulowy cienko.
Aby zrobić sos, umieścić skórkę z cytryny i sok w misce i dodać szalotki lub cebulę, starty imbir, mielony kminek i szczyptę soli.
Ubić wszystko razem z około 5 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Zalać marchewki dressingiem, dodać kolendrę i liście mięty i wymieszać palcami.
Chrupiącą jagnięcinę podzielić na cztery talerze i położyć na wierzchu ubraną sałatkę.
Posypać prażonym sezamem.
Podawać z chlebem naan, jogurtem i cytryną, w razie potrzeby.