Ugotuj książkę: grill Wołowina krótkie żeberka
Przepis gotuj książkę: grill Wołowina krótkie żeberka jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego imbiru, szalotki, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Dzień Ojca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: czerwone wino-duszone żeberka, Ugotuj książkę: Karashi musztarda krótkie żeberka, oraz Ugotuj książkę: duszone żeberka z musztardą Dijon.
Instrukcje
Usunąć membranę z tyłu żeber. Ostrym nożem zdobądź wierzchołek każdego żebra, przecinając 1/4-calowe rowki prostopadłe do kości co 1/2 cala. Cięcia te zapewnią więcej powierzchni kory (aromatyczna skorupa).
W małej misce, połączyć suche składniki rub i dobrze wymieszać. Nałożyć obfite warstwy rub na wszystkie strony każdego żebra.
Zbuduj ogień (drewno lub połączenie węgla drzewnego i drewna)do pośredniego gotowania, umieszczając węgle tylko po jednej stronie grilla, pozostawiając pustkę po drugiej stronie.
Umieść żeberka wołowe na kuchence (od strony kości w dół) z dala od węgli, zamknij pokrywkę i gotuj na pośrednim ogniu (około 135°) przez 1 1/2 godziny lub aż temperatura wewnętrzna wołowiny wyniesie160.
Usuń żebra z grilla i umieść je na środku podwojonej blachy z folii aluminiowej, od strony mięsa w dół. W małej misce, połączyć mieszaninę zapasów i wlać ją na żebra. Owinąć szczelnie w folię, zamykając sok w środku. Zwrócić opakowanie foliowe do grilla, zamknąć pokrywkę i gotować na pośrednim ogniu przez 1 godzinę lub aż temperatura wewnętrzna wołowiny osiągnie 93°.
Wyjmij opakowanie foliowe z grilla i pozostaw wołowinę w folii na 15 minut. Rozpakuj żebra i pokrój każde z nich do Kości we wszystkich punktowanych cięciach. Stworzy to kawałki mięsa o wielkości kęsa i pozwoli sokowi przeniknąć przez korę, zapewniając więcej smaku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty