Ugotuj książkę: grill Wołowina krótkie żeberka

Ugotuj książkę: grill Wołowina krótkie żeberka
Przepis gotuj książkę: grill Wołowina krótkie żeberka jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego imbiru, szalotki, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Dzień Ojca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: czerwone wino-duszone żeberka, Ugotuj książkę: Karashi musztarda krótkie żeberka, oraz Ugotuj książkę: duszone żeberka z musztardą Dijon.

Instrukcje

1
Usunąć membranę z tyłu żeber. Ostrym nożem zdobądź wierzchołek każdego żebra, przecinając 1/4-calowe rowki prostopadłe do kości co 1/2 cala. Cięcia te zapewnią więcej powierzchni kory (aromatyczna skorupa).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
W małej misce, połączyć suche składniki rub i dobrze wymieszać. Nałożyć obfite warstwy rub na wszystkie strony każdego żebra.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Zbuduj ogień (drewno lub połączenie węgla drzewnego i drewna)do pośredniego gotowania, umieszczając węgle tylko po jednej stronie grilla, pozostawiając pustkę po drugiej stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Umieść żeberka wołowe na kuchence (od strony kości w dół) z dala od węgli, zamknij pokrywkę i gotuj na pośrednim ogniu (około 135°) przez 1 1/2 godziny lub aż temperatura wewnętrzna wołowiny wyniesie160.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
5
Usuń żebra z grilla i umieść je na środku podwojonej blachy z folii aluminiowej, od strony mięsa w dół. W małej misce, połączyć mieszaninę zapasów i wlać ją na żebra. Owinąć szczelnie w folię, zamykając sok w środku. Zwrócić opakowanie foliowe do grilla, zamknąć pokrywkę i gotować na pośrednim ogniu przez 1 godzinę lub aż temperatura wewnętrzna wołowiny osiągnie 93°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wyjmij opakowanie foliowe z grilla i pozostaw wołowinę w folii na 15 minut. Rozpakuj żebra i pokrój każde z nich do Kości we wszystkich punktowanych cięciach. Stworzy to kawałki mięsa o wielkości kęsa i pozwoli sokowi przeniknąć przez korę, zapewniając więcej smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia1
KuchnieBBQGrill
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn